Unde e bine să ții telefonul mobil

446
Unde e bine să ții telefonul mobil - furt1368601521-1370899812.jpg
Indiscutabil, în ziua de azi, telefonul mobil a ajuns pentru cei mai mulți dintre noi o necesitate, nicidecum un lux, cum sunt unii tentați să creadă. Tocmai de aceea nici nu se pune problema să renunțăm la acest mijloc extraordinar de comunicare, cu toate că specialiștii, în majoritate, avertizează că ne afectează sănătatea. În schimb, ar fi bine pentru propria sănătate să ținem seama de recomandările specialiștilor referitoare la modalitățile prin care ne putem proteja, prin eforturi personale, de radiațiile periculoase. 

Iar prima dintre aceste recomandări interzice cu desăvârșire ținerea telefonului mobil în buzunarele hainelor sau ale pantalonilor. Totul, din cauză că urma unui studiu, specialiștii au ajuns la concluzia că bărbații care poartă telefonul mobil în buzunar sunt expuși riscului de infertilitate cu 30% mai mult decât cei care țin telefonul departe de corp. Așadar, nu e un capăt de țară dacă încercați să țineți telefonul cât mai departe de corp, mai exact, într-o geantă.

Alte recomandări extrem de importante

l Vorbește la mobil cât mai puțin. Cu cât vorbești mai mult la telefon, cu atât doza de radiații devine mai puternică și te afectează mai tare. Chiar și două minute de convorbire îți afectează activitatea cerebrală. 

l Evită să vorbești când ești în mișcare sau dacă te afli în mijloace de transport în mișcare: metrou, mașină, tren, tramvai sau lift. În aceste spații, mobilul va folosi mai multă energie pentru a stabili conexiunile. De asemenea, învelișul metalic al liftului reține radiațiile și le reflectă asupra persoanelor care se află în interior. 

l Mobilul trebui ținut cât mai departe de ureche. Apasă butonul de recepție a apelului și așteaptă să se realizeze legătura. Abia apoi du aparatul la ureche. De asemenea, când vorbești la mobil, ține-l cât mai departe de ureche.

l Nu folosi alarma telefonului mobil pentru a te trezi dimineața, optați pentru un ceas deșteptător. 

l În niciun caz nu e bine să vorbești la telefonul aproape descărcat. De multe ori ni se întâmplă să vorbim la telefon când acesta este pe punctul de a se descărca, indicând o singură liniuță. Este recomandat să nu folosești mobilul în astfel de situații pentru că aparatul va "lucra" mult mai intens pentru a stabili conexiunea, iar radiațile vor fi mai puternice. 

l Nu acoperi mobilul cu carcase sau huse de cauciuc. Cu cât acesta lucrează mai intens pentru a stabili conexiunea, cu atât radiațiile sunt mai puternice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : De ce se mărește splina
Luni, 10 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Simptomele anginei catarale
Pagina a fost generata in 2.4382 secunde