Medicul de gardă

Simptomele anginei catarale

237
Simptomele anginei catarale - medic-1370834963.jpg

Articole de la același autor

"Vreau să știu dacă angina pectorală este una și aceeași cu angina catarală. Vă mulțumesc anticipat și aștept cu mult interes informațiile în această rubrică a ziarului. V-aș ruga în cuvinte mai simple, pentru că nu am cunoștințe medicale și am fost diagnosticată cu angină catarală. Cu stimă, D. Mitroi".

Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, evident, angina catarală nu este una și aceeași cu angina pectorală. În primul rând este bine să știți că angina catarală, diagnosticul pe care l-ați primit, se instalează brusc, cu febră și dureri de gât, care se accentuează la înghițit. Amigdalele și cerul gurii devin roșii, presărate cu puncte albe, iar în majoritatea cazurilor, durerea se face simțită la nivelul urechilor. 

Probabil că la mijloc este o neînțelegere, atâta timp cât diagnosticul este de angină catarală. Medicul presupune că această confuzie provine de la faptul că, într-adevăr, se cunosc două tipuri de angine catarale: una de origine virală (cu vindecare spontană) și cea de-a doua, de origine microbiană, datorată streptococului A și care, netratată corect, poate să afecteze grav inima, rinichii, să ducă la apariția flegmonului amigdalian și a unor abcese periculoase și dureroase sau, în cazuri foarte rare, la apariția unei celulite extensive a gâtului (poate fi fatală). 

Având în vedere aceste lucruri, în astfel de situații trebuie respectată poziția medicului, singurul în măsură să stabilească originea afecțiunii, evident, după efectuarea setului specific de analize. Tot medicul este cel care, în urma investigațiilor, va recomanda și tratamentul cel mai bun. De reținut, că dacă angina catarală se repetă la intervale scurte de timp, e posibil să fie nevoie și de scoaterea amigdalelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.295 secunde