Veterinarul pe recepție

189
Veterinarul pe recepție - a4f6122f4ff9b04cec9053f0dc83c777.jpg
"Am un câine între două vârste, cum s-ar zice, pe care îl țin în curte și m-am gândit că pe frigul ăsta, puțină ciocolată i-ar da mai multă energie. I-am cam dat în ultima săptămână aproape în fiecare zi, însă ieri am observat că s-a deranjat la stomac și era cam agitat. Să fie oare de la ciocolată sau are altceva? Vă mulțumesc pentru explicații!" – Alin, din Constanța.
v v v
Dr. Gheorghiță Mureșanu (S.C. GEO ANIMAVET SRL, b-dul 1 Decembrie 1918 nr. 33, Bl L19, sc. A, tel. 0241/62.98.98; 0341.415.777) nu vă recomandă să-i dați niciodată ciocolată câinelui. Dacă țineți neapărat să-l alintați în felul acesta, îi puteți da ciocolată albă. Spre deosebire de ciocolata obișnuită, care este făcută din pulbere de cacao și conține teobromină, ciocolata albă este fabricată din unt de cacao și nu prezintă toxicitate pentru câini.
Atenție! Alături de ciocolată, și fructele consumate în exces pot induce deranjamente stomacale: diaree, crampe, gaze, alergii sau chiar probleme gastrointestinale mai grave. Cu toate acestea, un cățel tânăr și sănătos care "poftește" și primește câteva bucățele din fructele preferate (banane, mere, pepene) nu va avea de suferit, atâta timp cât veți observa că scaunul lui este normal.
Pe măsură ce câinele îmbătrânește capătă tendințe spre obezitate și dezvoltă alergii la anumite alimente, de aceea este bine să îi asigurați o dietă mai strictă. În acest scop este indicat să discutați regulat cu veterinarul despre modificările care se impun în dieta câinelui, mai ales dacă sesizați apariția unor probleme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 28 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Biftec simplu
Pagina a fost generata in 2.2423 secunde