Vinurile potrivite la mâncărurile de Revelion

243
Vinurile potrivite la mâncărurile de Revelion - 29decsitevinuri-1388326554.jpg
Potrivit specialiștilor Culinar.ro, pentru un Revelion reușit, va trebui să știi la ce preparate poți asorta vinul roșu, ce mâncăruri merg udate cu un vin alb, sec, demisec sau dulce.

Nu uita! La începutul mesei, invitații pot fi serviți cu un vin spumant sec și rece. Vinul spumant curăță cavitatea bucală și pregătește digestia. La sfârșitul mesei este recomandat coniac sau pălincă.

Vinul roșu, la carnea de vită. Vinul roșu consistent trebuie servit la preparatele din carne de vacă sub formă de biftec, mușchi, file, antricot, mușchi de vacă la tavă, pui pane, ficat de rață sau gâscă, conopidă gratinată, mușchi marinat la grătar, friptură de porc la cuptor, friptură de porc la grătar.

Vinurile roze, pentru pui. Vinul roșu ușor merge combinat cu suncă, jambon, friptură de vițel, pui fript, pui la cuptor, mititei cu piure de cartofi, pate de ficat, suncă cu brânză în aluat crocant. În astfel de combinații, vinul roze va avea un caracter acid.

Vinul dulce, lângă dulciuri. Vinurile albe demiseci, demidulci sau dulci pot fi asortat cu plăcinte, pișcoturi, pateuri, pește în sos alb, pui sote, găină cu orez, sparanghel cu sos. Cu cât un vin este mai dulce, cu atât el trebuie servit mai rece. Vinurile dulci pot fi servite cu orice preparat dulce.

Vinurile seci, pentru pește. Vinul alb sec poate fi combinat cu pește la grătar, pește gratinat, păstrăvi în aspic, friptură de pasăre, conopidă gratinată, rasol de crap, rasol de șalau. Vinul alb se servește rece pentru un gust mai bun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Sfaturi pentru invitați
Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu e bine să faci Anul Nou
Luni, 30 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum trebuie să arate masa festivă
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Idei de cadouri pentru prieteni
Pagina a fost generata in 2.7511 secunde