Colțul constănțeanului supărat

Vor ca alții să le spele copiii

357
1
"Pentru mamele care-și trimit copiii la școală cu păduchi, am un singur cuvânt: Rușine! Oricât de sărac ai fi, banii pentru un șampon și un săpun trebuie să fie primii pe lista de cumpărături. Există produse cosmetice pentru toate buzunarele. Nici pe mine nu mă dau banii afară din casă, dar sunt capabilă să fac foamea, numai să nu renunț la igie-na tuturor celor din casă. Dar știți care e marea problemă? Din cauza unor părinți iresponsabili suferă și alți copii din clasa sau școala respectivă. Că până acum nu s-a inven-tat nimic care să nu permită păduchilor să se ia de la unii la alții. Asta e tragedia!" – ne-a spus, cu nodul în gât, Elena Popa. Ca mamă, zilnic, indiferent de problemele pe care le-ar avea în agendă, își face timp pentru a-i verifica pe cei mici dacă nu cumva "s-au pricopsit" de la școală cu vreun păduche. Chiar și așa, ori de câte ori se face triajul epidemiologic în școli, trăiește momente de coșmar, oricât de mult ar încerca să fie mai optimistă. Consideră că are și motive, din moment ce nu s-a întâmplat niciodată ca după astfel de acțiuni să nu se fi depistat niciun copil contaminat cu păduchi sau, și mai rău, cu scabie.

Supărarea femeii este cu atât mai mare cu cât în astfel de situații este vorba doar de asigurarea unei bune igiene a copiilor, pe care o consideră obligația primordială a oricărui părinte: "Nefiind vorba despre o boală contactată din cine știe ce motive, mi se pare de neiertat neglijența, lenea unor mame de a nu-și îngriji ca lumea copiii, atâta vreme cât de asta depinde și situația altor copii. Dacă nu era ceva molipsitor, mai treacă-meargă, dar să știi că tu, ca mamă, pui igiena copilului pe primul plan, iar copilul îți vine acasă cu păduchii altora, nu poți să nu treci la un atac de genul ăsta!".

Cititoarea noastră consideră că subiectul igienei copiilor ar trebui dezbătut deschis, cel puțin săptămânal în școli, iar la ședințele cu părinții, el să nu fie ocolit doar pentru că este unul sensibil.

Comentează știrea

admirator
19 noiembrie 2011
da, propunerea este buna

dar cine o aplica? Apoi, nu uitati ca multe asistente verifica de mintuiala, trimitind copii curati acasa pentru ca au...paduchi. Daca mai punem la socoteala si sentimentele personale sau politice, ori interesele celor cu sotii angajati la RAJA/RADET, tovarasele isi cam fac de cap. Cele care dau verdicte "gresite", dar si gresite, ar trebuie penalizate serios: pina la retragerea dreptului de a profesa! Plus amenzi usturatoare. Copii (si prestigiul parintior lor, ca si problemele de socializare create acestora) nu sunt materialul lor de razbunare. Trebuie sa fim duri cu parintii lenesi sau indiferenti, dar si cu asistentele proaste sau subiective.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cine ajunge director de școală la țară
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cine este bau-baul din școli?
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Joi și vineri nu fac școală
Pagina a fost generata in 0.305 secunde