Cine este bau-baul din școli?

852
1
Cine este bau-baul din școli? - clasa-1319040400.jpg
În proiectul de Regulament privind organizarea școlilor, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, Ministerul Educației vrea să-i corijeze pe elevi în săli speciale, numite "de reflecție". Sau săli de corecție, poate de la americanul "correction", că tot e luat exemplul de acolo.

Astfel, elevul care nu e cuminte la ore, după ce i s-a atras atenția verbal, va fi pus să stea o oră în sala de reflexie, unde va fi supravegheat de profesori. Tipul de activitate suplimentară va fi stabilit de cel care aplică sancțiunea.

"Să nu se ajungă la etichetarea copilului"

Directorul Școlii nr. 6 "Nicolae Titulescu", prof. Constantin Boroianu, consideră că nu este o idee nouă, pentru că liste cu elevii care creează probleme se fac periodic și se trimit sectoristului, "după care acesta vine și stă de vorbă cu ei și lucrurile par să se așeze, pentru că, în urmă cu trei ani, aveam doisprezece copii cu probleme mari de comportament, iar acum au mai rămas câțiva care nu reușesc să se integreze programului școlar".

"Intenția pare asemănătoare cu planul de prevenire a violenței în școală", declara Luminița Radu, directorul Școlii nr. 10 "Mihail Koiciu": "Ar fi mai de succes o asemenea idee, de altfel foarte bună, dacă activitatea s-ar organiza și cu încunoștințarea părinților și cu colaborarea unui psiholog".

Întrebată dacă s-ar găsi spațiu pentru a fi alocat unei asemenea clase "de reflecție", Lucica Dușu, directorul Școlii nr. 16, a declarat pentru "Cuget Liber": "Spa-țiu s-ar găsi, numai să nu denumească respectivul loc «clasă de corecție», pentru că sună punitiv și s-ar putea ajunge de aici la etichetarea copiilor. Și din experiența acumulată în decenii de învățământ, pot să spun că mai mult decât elevii, sensibilitățile părinților s-au exacerbat. Și tot din experiență, am constatat că discuțiile cu elevii indisciplinați sunt foarte bine primite de aceștia, fiind dispuși la comunicări pe orice teme și chiar le-ar plăcea", a adăugat același cadru didactic aflat în prag de pensionare.

v v v

Presupunem că această clasă "de reflecție" va fi instituită în școlile generale, pentru că acolo ar putea să mai dea "roadele" scontate, caracterul elevului în formare suportând și asemenea așa-zise pedepse. De altfel, prof. Elena Gogu, directorul Grupului Școlar "Gheorghe Duca", declara că, la clasele a IX-a și a X-a, sunt instituite, în fiecare luni, ore de lectură, dar și în cadrul CDI. Iar discuțiile cu psihologul școlar sunt frecvente, ele desfășurându-se în prezența sau cu acordul părinților.

Așteptăm comentariile dumneavoastră legate de această nouă inițiativă a ministrului Educației pe site-ul www.cugetliber.ro. 

Comentează știrea

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartiere le orasului
20 octombrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a consiliului local, judetean,.a presedintelui .cons.judetean, parazitismului angajatilor primariei ,consiliilor mentionate si neimplicarea generala a institutiilor subordonate primariei

Cu tot respectul pt. cei care-i adora, dau cateva motive pt. care maidanezii NU MAI TREBUIE SA EXISTE PE STRAZI: 1.Siguranta si sanatatea cetateanului. Nenumaratele boli pe care le poarta si raspandesc aceste animale. Zeci de mii de oameni muscati si cel putin 5 oameni ucisi in fiecare an, astea fiind doar cazurile mediatizate. 2.Lasarea lor pe strazi NU este in nici un caz o solutie in favoarea animalelor: mor de foame, de frig, de cald, de sete, de boli cumplite, calcati de masini si sunt chinuiti de cetateni care sunt adusi in pragul disperarii de problemele cauzate de prezenta lor pe strazi. 3.MAFIA generata de lacomia unor nenorociiiti, de pe urma careia tot cainii sufera. Tratamentul antirabic - cca 200€. La 15.000 de muscati anual, faceti un calcul. Pentru muscatura, tratamentul DE BAZA consta in minim 3 vaccinuri antirabice, 1 antitetanos si 5 zile de antibiotice ora1e. Se cer bani grei pentru crotalizare, se cer costuri inzecite pentru adaposturi, mancare, deparazitare etc. Cainii sunt ce sunt gropile pt. regii asfaltului: TREBUIE SA FIE AN DE AN, FIIND UN MOTIV DE A CIUGULl DIN SACUL NUMIT BUGET, PE CARE-L UMPLETI IN ZADAR CU MUNCA VOASTRA. 4.Mizeria – TONE de f*cale de caini pe strazi, voi nu ramaneti muti, cum raman turistii straini, de cat c**at de caine poate sa existe pe trotuarele noastre? 5.Poluarea fonica – ORASELE MARI ALE ROMANIEI SUNT TOATE UN LATRAT DE CAINE.

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Joi și vineri nu fac școală
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Se dau bursele elevilor
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Ce boală îi pândește pe copii la școală
Pagina a fost generata in 0.4039 secunde