Ce boală îi pândește pe copii la școală

921
Ce boală îi pândește pe copii la școală - hepatitaa-1316804256.jpg

Medicii infecționiști îi sfătuiesc pe părinți să acorde o atenție deosebită condițiilor igienice din unitățile de învățământ unde sunt înscriși copiii lor. "S-au deschis școlile și dacă nu au condiții igienico-sanitare corespunzătoare, există riscul să se îmbolnăvească cei mici. Anul trecut, pe vremea aceasta, din cauza faptului că unele școli nu aveau apă, iar copiii nu puteau să se spele pe mâini după folosirea toaletei, ne-am confruntat cu cazuri de hepatita A", a afirmat dr. Stela Halichidis, medic infecționist.
Reamintim că boala este transmisă de la cei care nu se spală pe mâini după ce au folosit toaleta către cei care "uită" să se spele înainte de masă. Virusul hepatitic supra-viețuiește pe clanțele ușilor, pe întrerupătoare și, în general, pe toate obiectele cu care intră în contact persoana cu mâinile murdare.
Hepatita A se vindecă, în cele mai multe cazuri, de la sine, fără a avea consecințe negative. Însă, a subliniat medicul, pot fi afectate ficatul și căile biliare, iar persoanele care au fost bolnave pot rămâne cu intoleranță la ouă, smântână sau diverse sosuri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Pește umplut cu ciuperci
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Cojile de măr tratează crampele la stomac
Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Diverse : Cum scăpăm de monstrul de sub pat
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Bolile care macină oasele
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Ajung la doctor cu moartea de mână
Pagina a fost generata in 0.3145 secunde