Bolile care macină oasele

10398
Bolile care macină oasele - rheumatoidarthritis-1316725174.jpg

Articole de la același autor

Un sistem osos sănătos, cu oase puternice, este esențial pentru o viață sănătoasă. Oasele puternice sprijină organismul, protejează inima, plămânii și creierul de la diverse prejudicii și susțin mușchii care permit mișcarea. Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, afecțiunile ce afectează scheletul, de care trebuie să vă păziți:
• Osteoporoza - este caracterizată de scăderea masei osoase (căci oasele nu mai primesc cantitățile necesare de calciu și minerale).
Astfel, oasele devin fragile și se pot rupe sau fractura cu ușurință, la orice cădere. Nu există simptome sau semne care să preconizeze debutul bolii. De obicei un eveniment nefericit duce la descoperirea lui.
• Artrita - apare când una sau mai multe articulații se inflamează. Poate fi determinată de boli autoimune, de infecții la nivelul articulațiilor sau de îmbătrânire.
• Fascita plantară - inflamația fasciei plantare provoacă durere în călcâie și dificultatea de a merge pe jos.
Tulburarea apare frecvent la cei care și-au suprasolicitat picioarele pentru diverse acțiuni, pentru perioade lungi de timp, precum dansatorii sau atleții.
• Fibromialgia - boală cronică, cu simptome de durere și oboseală, din cap până în picioare. Nu există încă vindecare pentru fibromialgie, dar cu un tratament adecvat, bolnavii pot duce o viață normală.
• Necroza avasculară - osul este deteriorat din cauza furnizării insuficiente de sânge. Afecțiunea se manifestă mai ales în partea superioară a piciorului.
• Displazia fibroasă - afecțiune cronică caracterizată prin faptul că anumite celule încep să formeze un tip anormal de os fibros. Treptat, acest os fibros slăbește osul normal, provocând durere. Osul normal se poate fractura sau deforma.
• Osteogeneza imperfectă - cunoscută sub denumirea de boala oaselor fragile, tulburarea este cauzată de un defect genetic, și anume organismul este incapabil să întărească oasele. Prin urmare, acestea se rup ușor, fără o cauză anume.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Ajung la doctor cu moartea de mână
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Sarea de masă distruge sănătatea
Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Cum tratăm eficient bolile picioarelor
Pagina a fost generata in 1.3382 secunde