Alegeri… cu miză

8814
Puțin mai mult de două săptămâni ne mai despart de alegerile europarlamentare și prea multă agitație nu se simte pe scena politică. O letargie, ușor contagioasă, domnește printre cei mai mulți dintre pretendenții la fotoliile de eurodeputați, printre partide și instituții publice, stare care nu mă îndoiesc că va atinge punctul culminant musai și exact pe 7 iunie. Va fi întocmai după principiul bumerangului!
Din păcate, e la îndemâna oricui să constante care este nivelul actual de informare în rândul românilor, în ceea ce ține de alegerile din 7 iunie.
Pentru cei cărora le-a mai rămas o urmă de responsabilitate civică și au și puțin sânge rece, am o recoman-dare: să se oprească în primul sat și să întrebe "ce e Parlamentul European?". Sau "pentru ce votați pe 7 iunie?"…
Este dureros, dar adevărat! Răspunsurile celor mai mulți dintre potențialii alegători vor aduce zâmbetul pe fața dumneavoastră, asta în cazul în care intervievatul nu vă va întoarce spatele sau nu va arunca, simplu, un trist: "Eu nu am ce să le pun la copii pe masă și dumneata mă întrebi de alegeri?!".
Pe oameni nu îi interesează alegerile din 7 iunie. E limpede!
Din păcate dezinteresul lor este alimentat, însă, pe alocuri cu inconștiență, pe undeva și cu răutate, chiar și de cei care ar trebui să manifeste cea mai mare responsabilitate față de societatea românească.
Este regretabil să auzi primari, consilieri, locali și județeni, senatori și deputați spunând că… miza pentru Parlamentul European nu este așa mare ca la locale sau parlamentare, în concluzie… la ce bun prea multă mobilizare?! Nu lipsesc nici motiva-țiile gen "nu avem candidat, de ce ne interesează campania?! Vom face și noi ceva în ultima săptămână". Oare?!
Atunci de ce puneți, stimabililor, atâta preț pe banii de la Uniunea Europeană, dacă miza la alegerile acestea tot nu e atât de mare? Cu ce tupeu le promiteți locuitorilor că îi veți scoate din noroaie pe bani europeni?! De ce promovați astfel de teorii, menite să descurajeze și să minimalizeze importanța acestui scrutin și a instituției de la Bruxelles în ochii românilor?
Este vorba doar despre politica interesului imediat, ce guvernează de ani buni România și despre (încă) percepția josnică a românilor drept o simplă masă de manevră de către chiar cei pe care îi aleg să îi conducă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.266 secunde