Concurs Băieții deștepți de Mamaia și proștii de Constanța

1606

Articole de la același autor

Mazăre și gașca lui sunt băieții deștepți. Cel puțin așa susține edilul, bucuros și mândru că demonstrația fostului pilot de Formula 1, David Coulthard, din Mamaia, de pe 2 mai, nu va costa nimic municipalitatea. Nici nu avea cum, spunem noi, din moment ce pilotul vine în România în baza unui contract de publicitate cu o firmă care produce băuturi energizante și nicidecum la invitația sau inițiativa primăriei. Ar fi fost culmea ca autoritățile locale să îl plătească pe Coulthard să vină în Mamaia pentru a face reclamă unui privat, dar s-au mai văzut și astfel de cazuri, așa că nimic nu e imposibil la noi.
La fel de deștept a fost Mazăre și când a pus la bătaie aproape 4 milioane de euro din bugetul local pentru distracțiile și spectacolele din Mamaia. În situația asta, proștii vor fi constănțenii, din taxele și impozitele cărora vor fi plătite spectacole de modă, festivaluri de salsa, evenimentul aerian AERO GP 2009, carnavaluri, sporturi extreme, ziua Marinei, festival de muzică, diverse spectacole estivale, cursa de bărcuțe cu șeici. Toate astea, vor costa peste 9,6 milioane de lei, bani strânși de la constănțeni. Bineînțeles, de aceste extravaganțe, menite să facă în ciudă crizei economice și miilor de șomeri, se vor bucura turiștii, agenții economici din Mamaia și hotelierii, care își vor rotunji frumos veniturile.
Nu pot să mă întreb cu ce se vor alege simplii constănțeni de pe urma acestor investiții? Și de ce nu se fac astfel de acțiuni pe banii patronilor de hoteluri, terase, restaurante, care au de câștigat din atragerea turiștilor în sezonul estival? Oricum, foarte puțini agenți economici de pe litoral plătesc taxe și impozite pe profit la Constanța deoarece ei aici figurează doar cu puncte de lucru și nu cu sedii.
De asemenea, nu am putut să nu remarc considerația și atenția pe care Primăria o acordă problemelor adevărate cu care se confruntă locuitorii Constanței. Dacă Mazăre a dat 9,6 milioane de lei pentru distracții, fiindcă e băiat deștept, pentru reabilitarea termică a blocurilor din Constanța nu s-a alocat nici măcar suma propusă inițial. Așa se face că din 1,5 milioane de lei destinați în primă fază, Primăria va cheltui doar 500.000 lei pentru acest program. Despre celelalte probleme importante ale orașului, niciun proiect, nicio investiție notabilă nici în acest an. Mă refer aici la câinii comunitari, trotuarele impracticabile și ocupate abuziv de mașini, reabilitarea zonei peninsulare, curățenia. De aceea cred că băieților deștepți le place mai mult în Mamaia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5862 secunde