Cățelușii pudici

503

Articole de la același autor

S-au apucat să arunce cu pietre, să condamne, să înjure și să arate cu degetul. Au făcut spume la gură, cu ochii căscați cât ceapa și cu urechile cât pâlnia la frânturi din viața intimă a unui om care, din nesimțirea colosală a unui "îmbârligător" în ale calculatoarelor, a devenit subiectul zilei pentru că, uite, domne, are și el ceea ce au toți oamenii: sexualitate. Dar pentru că imaculații, neprihăniții, nepătații avizi de "senzațional" și-au dovedit, încă o dată, înclinația spre voyeurism, femeia asta va părăsi țara, alegând să trăiască în părți ale lumii în care ipocriților pudibonzi nu le curg balele uitându-se pe gaura cheii în viețile altora.
Știu că "da, dar e profesoară, nu trebuia să facă asta" a fost cel mai la îndemână, cel mai comod mod de a acuza. Cadrele didactice nu au voie să facă sex, lor nu le este permis să aibă comportamente mai mult sau mai puțin deviate. Nu! Și asta pentru că milioane și milioane de ochi stau ațintiți asupra lor, fără nicio jenă, așteptând cu nerăbdare, precum în cazul profesoarei care s-a filmat în ipostaze intime, să strige "curva", "depravata".
Dacă până acum am crezut că mai sunt șanse să renunțăm la stereotipiile și etichetările clișeistice care par să ne caracterizeze, ei bine, m-am înșelat. Avem plăcerea paradoxală, un soi de sadism ciudat de a condamna la alții ceea ce fac, probabil, cei mai mulți. Problema nu constă în scenele filmate care surprind un cuplu în momente de sexualitate, problema este aceea că dreptul unui om la intimitate a fost încălcat și că nimeni nu se scandalizează. De ce să nu împroșcăm cu noroi în cel care a dat drumul filmulețelor pe internet? De ce să nu ne enervăm atunci când, la jurnalul de seară, în casele noastre intră scenarii care nu ne privesc, dar care ne fac să reacționăm precum câinele lui Pavlov? Femeia aia a făcut ce a făcut la ea în casă, materialul a fost stocat pe laptopul personal. Și atunci, cu ce drept și pentru ce motiv se îngrămădesc cu toții, ca într-o boxă a juraților, să rostească verdicte care nu fac decât să întărească, încă o dată, reflexul patriarhal al societății în care trăim?!
Nu cred că promiscuitatea e acolo, în scenele care o surprind pe profesoară, cât mai ales în fiecare "pudibond" voyeur care a dat click, după click, după click în căutarea filmulețelor. Ar fi mai bine ca atunci când se uită pe gaura cheii, cățelușii să pună o oglindă dincolo de ușă. Poate că în modul acesta și-ar vedea reflecția și poate, doar poate, le-ar fi un pic rușine de ei, cu ei. În calitate de actori sociali ipocriți s-au condamnat, fără drept de apel, la vina de a fi obiecte ale societății de consum. Dar sunt pudici, bineînțeles… Să nu îi vadă cineva…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.408 secunde