Nu lăsați afecțiunile de sezon să vă strice vacanța!

212
În ciuda atracțiilor specifice acestei perioade și anume plaja, baia în mare ori distracțiile de tot felul, anotimpul cald poate aduce și momente mai puțin plăcute. Este vorba despre bolile de sezon care îi pândesc atât pe localnici, cât și pe turiștii ce aleg marea ca destinație de vacanță.
Așa se face că în fiecare sezon estival secția Urgențe a Spitalului Municipal Mangalia, cabinetele medicilor de familie, precum și cli-nicile particulare ajung să îngri-jească sute de persoane, dintre care majoritatea sunt copii. Cele mai frecvente afecțiuni sunt "roșu în gât", otitele, enterocolitele, toxiinfecțiile alimentare, nevralgiile, răcelile, alergiile și arsurile solare.
"Cauzele care conduc la declanșarea acestor afecțiuni sunt consumul exagerat de băuturi reci și înghețată, în cazul inflamării amigdalelor, precum și ștergerea superficială a urechilor după baia în mare, în cazul otitei. De asemenea, stomacul are de suferit în urma consumului de alimente mai puțin proaspete sau chiar alterate. Nu lipsesc alergiile provocate de anumite produse cosmetice care în loc să protejeze pielea de razele soarelui, o umplu de pete, o irită sau chiar o transformă în rană vie. Deocamdată, datorită numărului redus de turiști, astfel de cazuri nu au apărut încă. Din experiența anilor trecuți, către jumătatea acestei luni, o dată cu primul val consistent de vizitatori apar și afecțiunile menționate, în unele situații gravitatea lor determinându-i pe turiști să-și întrerupă vacanța", a de-clarat medicul Cristina Ivan. (D.O.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1328 secunde