Mârlanul și fătălăul

824

Articole de la același autor

Cum îl supără cineva, primarul brazilian al constănțenilor se spurcă imediat și scoate din tărtăcuța sa bronzată tot felul de injurii, pe care le împarte cu o dibăcie demnă de un borfaș. Nu contează că e femeie, om în vârstă, coleg de partid sau om al legii. Toți sunt o apă și-un pământ în ochii lui Mazăre. "Fătălăi", "proști" sau "plângăcioși", toți sunt invitați de Mazăre să îl pupe… "în fund".
Pesediștii de la centru, cu blazoane de mari lideri politici și pretenții pe măsură, s-au trezit porcăiți ca la ușa cortului de Mazăre de la Constanța.
Din "fătălău" și "plângăcios" nu îl mai scoate de ceva vreme pe Titus Corlățean, om cu greutate la București, euro-parlamentar și secretar general al PSD. Degeaba l-a pârât el la Geoană și la toată conducerea partidului, că Mazăre nu a dat nici doi bani. Ba chiar a reluat public, într-o conferință de presă, ideea că "Titus Corlățean este un fătălău plângăcios", spunând că nu este vorba de injurii, ci doar de un alint.
Terfeliți bine, mai marii social-democrați nu au putut spune decât că afirmațiile lui Mazăre sunt "golănești", "mârlănești", "dezonorante" și "aduc prejudicii de imagine partidului". Sunt sigur că i s-a rupt lui Mazăre… sufletul când a auzit dojana de la centru.
Ideea e cu totul alta. Astfel de ieșiri publice "golănești", "mârlănești", "dezonorante" și care aduc prejudicii de imagine partidului nu sunt o întâmplare sau o premieră pentru gurița "virgină" a primarului. Numai că atunci când Mazăre o făcea pe Sulfina Barbu "proastă" pe toate canalele media, când le transmitea procurorilor și polițiștilor să îl pupe în fund, urechile partidului nu mai erau așa sensibile, iar injuriile nu păreau atât de "dezonorante". La urma urmei, a înjura o femeie sau instituțiile statului nu poate fi la fel de grav în comparație cu "fătălăul" lui Corlățean.
Nici când dormea Nicușor Constantinescu, prim-vicepreședinte al PSD Constanța și președinte al consiliului județean, la volanul mașinii în mijlocul intersecției, bineînțeles că din cauza spondilozei și a tensiunii, partidul nu a considerat că imaginea sa are de suferit. Și avea dreptate. Ce mai înseamnă în ziua de azi un lider de partid bine afumat la volan?
Slăbiciunea conducerii centrale, care i-a tolerat lui Mazăre toate cele numai de dragul avantajului de a avea un primar la Constanța (că voturi partidului nu prea a adus niciodată), se dovedește acum dăunătoare pentru toată formațiunea. Președintele PSD Constanța calcă statutul partidului în picioare, își bate joc de șefii lui de la București, iar mass-media profită din plin de circul creat, relatând pe larg cum ditamai partidului este făcut preș sub picioarele lui Mazăre.
Oameni din anturajul edilului vorbesc că Mazăre urmărește un scop precis prin răfuiala sa cu liderii partidului. Se spune că social-democratul constănțean și-ar dori ca Geoană să-l excludă din partid pentru a redeveni independentul care a câștigat acum opt ani Primăria Constanța. PSD pare să fi devenit o piatră prea grea atârnată de gâtul din ce în ce mai fragil al lui Mazăre, care vrea să se descotorosească de partid în calitate de victimă și nu de dezertor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5524 secunde