Concurs O mână spală pe alta, iar amândouă fața lui Mazăre

617

Articole de la același autor

România, încotro?
26 Ianuarie 2008
Mârlanul și fătălăul
08 Februarie 2008
Ce-i, Dorele, vrei la mare?
31 Ianuarie 2008
Mironaca
25 Februarie 2008
Țara de poveste
23 Ianuarie 2008
Partidele își ascut săbiile înainte de bătălia electorală din vară, când va fi ales viitorul primar al urbei. Politicienii își poartă cu mândrie arama doctrinară, împărțiți în pedelei, penelei, peremei și pesedei, toți decretând că marea lor victorie va fi scaunul de edil. Prostii...
Toți sunt o apă și-un pământ, iar corb la corb nu își scoate ochii în veci. Toți sunt în slujba mărețului edil, în fața căruia nici măcar să răsufle nu au curaj. Dovada cea mai elocventă am avut-o joi, la ședința de consiliu local, când aleșii urbei, indiferent de partidele pe care le reprezintă, au sărit în ajutorul primarului aflat la ananghie. Au refuzat categoric cererea DNA de a se constitui parte civilă într-un proces în care edilul este cercetat pentru un prejudiciu de peste 35 milioane de euro adus orașului.
Au invocat tot felul de motive pentru a-și justifica votul de încredere dat lui Mazăre și echipei lui. La pesediști nu se aștepta nimeni să reacționeze împotriva șefului lor. Nici consilierii PRM nu puteau vota alfel, din moment ce au supt atâta timp la țâța puterii locale. Au surprins în schimb aleșii locali municipali ai PD-L și PNL, mai puțin Doinița Băsescu, aceasta lipsind de la ședință, care nu sunt simpli activiști, ci sunt lideri de partide. Dănuț Moisoiu, președinte executiv PD-L Constanța, și Constantin Chirilă, prim-vicepreședintele organizației județene a PD-L, au sărit, prin votul lor, în fața edilului pentru a-l apăra de anchetele procurorilor anticorupție. Moisoiu a ținut chiar și un discurs către colegii săi, cerându-le să nu voteze cererea DNA fiindcă nu există expertiză tehnică la dosar. Chiar dacă procurorii încă fac cercetări în acest dosar, consilierii bagă mâna în foc că primarul este nevinovat, totul fiind o făcătură politică.
Liberalii nici măcar nu au îndrăznit să pună întrebări sau să ceară lămuriri. Au votat cuminți, spre satisfacția lui Mazăre. "Dom'le, dacă nu există prejudiciu, noi nu votăm", spuneau PNL-iștii, mulțumiți că au motiv să nu facă dizidență de față cu primarul. Nu au luat niciun moment în considerare raportul specialiștilor DNA, prin care se constatau prejudicii aduse municipalității în valoare de 35 milioane de euro.
Pe lângă atragerea mâniei edilului șef, consilierii s-ar putea teme și de posibilitatea ca procurorii să extindă cercetările și asupra aleșilor locali care au votat anumite tranzacții cu terenuri, aflate în vizorul DNA.
Așadar, o mână spală pe alta, iar amândouă fața lui Mazăre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde