Pătimașii

1045
Domn’ primar, parol că nu aveam de gând să-l mai bag în seamă, dar el m-a obligat. Nicușor. Camaradul politic al domniei voastre…
Nici nu te urniși bine din sediul partidului, că Nicușor, rămas maestru de ceremonii la conferința de presă unde vă lăudaserăți (și o spun fără patimă) cu realizările din județ, și-a dat în petic. L-a apucat strechea de la o întrebare… "tendențioasă", a zis el, care nici măcar nu îl viza.
Feri Predescu l-a întrebat pe noul primar de la Mangalia, Claudiu Tusac, ce va face de acum cu afacerile (este știut faptul că Tusac este un prosper patron). Concret, întrebarea a sunat astfel: "Ce veți face cu afacerile, domnul Tusac?"… iar Nicușor s-a dezlănțuit. Preț de câteva secunde a reușit el să se abțină, atâta timp cât cel intervievat a răspuns scurt și la obiect, dar mai apoi... mai apoi… zburau decibelii prin atmosferă de nu știai din ce parte să te ferești! Articula mai marele județului câte trei cuvinte deodată! Se înroșise la față de zici că mai, mai să-i dai cu oțet pe la nas să-și revină… Toate, de la păcătoasa de întrebare. Nu și nu, că nu-i deontologic ce-a făcut Feri Predescu, că nu se pun întrebări dintr-astea, că presa pleacă urechea mereu la zvonuri (care zvon, că omul doar ce spusese că afacerile merg și fără el și că o să se dedice primăriei!), în fine, a zis Nicușor și ce-l durea cel mai tare: "niște d-alea gen Cuget liber".
Ei, domn’ primar, se pare că pe camaradul domniei voastre chiar l-a durut de se mai vaietă încă. L-a durut cu siguranță că i s-a postat pe site filmulețul care l-a făcut celebru, demn, eventual, de premiul… "Teacher’s"; l-a durut și că a obținut și un binemeritat premiu la un concurs de artă fotografică, "Dormitul pe mese", iar noi l-am premiat cu o apariție a pozei câștigătoare la pagina întâi; l-au durut, cu siguranță, și toate materialele scrise "pe bune" și sub semnătură proprie, nu gen comentarii pe forumuri… și o să-l mai doară toate, încă patru ani, dacă o să continue să ne ia drept fraieri și să ne răspundă în "dorul lelii" sau prin diverse goarne din instituție, însărcinate cu manipularea, dacă o să continue să se creadă buricul pământului și să aibă impresia că ne poate lăsa bilețele pe scaune înainte de conferințele de presă astfel încât să îl gâdilăm frumos cu întrebări… netendențioase sau dacă o să mai persevereze cu teoria aceea a democrației cum că majoritatea deține adevărul absolut, iar minoritatea tace și-nghite.
În rest, nu știu dacă nu cumva reacția lui trădează ori un om complexat, ori sechelele unor frustrări din anii tinereții. Că, altfel, de ce ar reacționa astfel un învingător, unul care acum ar trebui să își savureze victoria doar ca să le facă în ciudă adversarilor?
Și parcă doar ce spuseseși, domn’ primar, înainte să te dai dus din sală, că adversarii PSD-ului sunt pătimași, că sunt plini de răutate, de resentimente, de ranchiună… Dar de pătimașul de-alături care, fie vorba între noi, și-a făcut imagine pe cârca lui Mazăre, și care crapă și acum de ciudă că nu reușește să stârpească opoziția, ce ziceți?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3406 secunde