Olanda - România 2-0 și tricolorii sunt eliminați de la EURO 2008

Lacrimi albe într-o mare portocalie

278
Echipa națională de fotbal a României a ratat calificarea în sferturile de finală ale EURO 2008, după ce a pierdut, aseară, scor 0-2 (0-0), meciul susținut în compania selecționatei Olandei, în ultima etapă a Grupei C.

Când îndrăznești puțin, puțin primești. Și norocul îi ajută pe cei curajoși. Din păcate, doar prima zicală a fost valabilă în cazul tricolorilor, în meciul cu Olanda. Deși aveau nevoie de o victorie, pentru a merge în sferturi indiferent de jocul rezultatelor, românii au stat iarăși "la cutie", adoptând eterna tactică defensivă, în condițiile în care olandezii nu au forțat foarte mult.
România nu a arătat deloc agresivitate. Cociș, lent și firav, nu a speriat pe nimeni, Nicoliță a alergat mult și fără folos, Codrea s-a limitat la blocat culoarele, M. Niculae și D. Niculae n-au existat în atac, iar Mutu, mai șters ca niciodată, a fost probabil mai mult cu gândul la avocații pe care-i va tocmi în războiul personal cu Chelsea.
De partea cealaltă, batavii și-au văzut de joc, uneori chiar și la ralanti, lăsând impresia că nu pot fi învinși de români chiar dacă ar alinia a 14-a formulă de echipă.
România încheie aventura europeană, după un turneu final în care a demonstrat că a lipsit de la lecția atacului. Cei curajoși merg mai departe, fricoșii vin acasă!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7804 secunde