Concurs Primăria animalelor

722

Articole de la același autor

Se au la mână
28 Ianuarie 2008
Omul rău și edilul prost
07 Ianuarie 2008
Zestrea lui Stancă
07 Februarie 2008
Nu contează de mireasă…
15 Ianuarie 2008
Bancul cu iepurașul
18 Februarie 2008
Tot circul acesta cu desemnarea candidatului PD-L la primăria Constanța nu face decât rău competiției. Nu mai spunem că persoana trebuia desemnată cu ani în urmă, poate chiar imediat după ultimele alegeri locale, pentru ca oamenii să aibă timp să-și facă o părere despre respectivul candidat. Spunem doar că cine se codește atât să-și arate cărțile ar face bine să aibă o chintă roială dacă nu vrea să se facă definitiv de râs în fața partenerilor de joc și în fața spectatorilor.
Dar poziția mult dorită se joacă între Onaca și Mironescu, doi valeți prea puțin creditați de constănțeni, așii ținându-se departe de parohia lui Mazăre. Astfel, circul se transformă într-o banală bătălie politică internă de partid, purtată de cei care se țin departe de luminile reflectoarelor. Bătălie ce ar putea să aibă ca miză secundară conducerea organizației județene a PD-L, iar ca miză principală accesul oamenilor care trebuie la chifteaua pe care administrația locală o va împărți. Prea puțin importantă este, în fapt, răsturnarea lui Mazăre, idee pe care vor fi, totuși, clădite discursurile electorale.
Sondajul fluturat de PD-L a devenit o legendă fără nici măcar un sâmbure de adevăr, cifrele variind vertiginos în funcție de fazele de mistificare la care au asistat "sursele". Mai mult decât cercetarea sociologică vor conta declarațiile unei Elena Udrea, care l-a indicat pe Onaca pentru fotoliul de la Primărie sau informațiile furnizate presei centrale de către omul important din conducere, mâna care scrie cifrele convenabile din sondaj.
Lupta se duce pe toate fronturile, inclusiv pe Cuget Liber Online, multe dintre comentariile agresive, semnate cu diverse nume, având aceeași sursă, identificată cu ușurință prin Internet Protocol Adress (IP).
În ochii celor care urmăresc, cât de cât, viața politică, PD-L Constanța s-a descalificat tocmai prin acest joc de glezne în preajma Primăriei și prin refuzul de a se arunca în luptă, diminuându-și, cu siguranță, procentele pe care președintele i le pusese în cont atunci când și-a apărat pielea la referendum.
Băsescu venea hotărât la Constanța și juca rolul de om providențial. PD-L se confundă cu iepurașul șmecher și prudent care dă târcoale primăriei, în căutarea unui morcov lăsat nesupravegheat.
Între timp, liberalii au început campania, Victor Manea se mișcă bine pe scena electorală, pe "sticla" propriei televiziuni, făcând declarații politice, donații și împrăștiind fluturași cu elefantul care mănâncă mazăre. Pardon, legume... Deci și mazăre...

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9447 secunde