Se au la mână

1141

Articole de la același autor

Omul rău și edilul prost
07 Ianuarie 2008
Nu contează de mireasă…
15 Ianuarie 2008
Vrem să vedem mișcare!
19 Ianuarie 2008
Impotenții
09 Ianuarie 2008
Viață de câine
16 Ianuarie 2008
Fără martiri aici!
29 Decembrie 2007
De la bun început, asocierea între clanul Mazăre și vulpea bătrână Petre Stancă a părut ceva contra naturii. De fapt, Stancă și ai lui au fost moștenirea pe care Mazăre a acceptat-o de la vechiul PSD și cordonul de legătură cu activiștii partidului, de care avea încă nevoie pentru a menține o organizare foarte bună a filialei, pe model comunist, foarte strict și foarte ordonat.
Ceea ce a dat timp și posibilitate tânărului și șturlubaticului președinte al PSD Constanța să copilărească… Adică să umple și funcția de primar, și funcția de președinte de partid, în timp ce își petrecea luni întregi de iarnă în America Latină și vara pe plajă sau deasupra Mării Negre, tras de zmeu. Iar prietenul și vicepreședintele său bolnav de spondiloză a avut răgazul de a trage un pui de somn în intersecție și de a se ocupa intensiv de echipa de handbal, uneori chiar ocupând un loc (sau două) pe banca tehnică.
În schimbul serviciilor sale, autorității (uneori, brutalității, resimțite chiar de jurnaliști) și strategiei prin care a organizat filiala, a coordonat primarii PSD și l-a ajutat pe Nicușor Constantinescu să țină județul în mână, Petre Stancă a primit binecuvântarea pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean și a fost lăsat, ajutat să își dezvolte afacerile după bunul plac.
Sfârșitul acestei alianțe liber consimțite și în interes reciproc este marcat prin declarații publice de ambele părți. Mazăre spune că Stancă este comunist și intrigant, Stancă acuză ilegalități ale lui Nicușor Constantinescu. Cu toții am vrea să aflăm exact la ce se referă cei doi, cu ce se au la mână, dar cred, totuși, că faptele vor rămâne în umbră, fiind doar arme pe care le flutură amenințător, dar nu le înfig, întrucât s-ar distruge unii pe alții și ar omorî și posibilitatea de a-și continua, împreună sau separat, supremația asupra orașului și județului Constanța. Deși ar fi frumos să-și spargă capetele în această înfruntare…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.321 secunde