Ionuț Gheorghe, în mare formă pentru turneul de calificare la JO

245

Articole de la același autor

Boxerul constănțean Ionuț Gheorghe, de la CS Farul, s-a arătat în mare formă, sâmbătă, la acțiunea de selecție de la Ploiești, pentru formarea lotului României care va participa la primul turneu de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Pentru Ionuț, competiția de la Ploiești nu a avut caracter de selecție, întrucât medaliatul olimpic cu bronz de la Atena avea asigurat locul în echipa care se va deplasa la Pescara (Italia, 24 februarie - 2 martie). Ionuț (categ. 64 kg) a boxat doar pentru pregătire și a făcut-o foarte bine, întâlnind trei adversari, pe parcursul a cinci reprize.
CS Farul a mai participat la Ploiești cu doi boxeri, Florentin Niculescu (categ. 60 kg) și Gheorghiță Zbenghea (categ. 75 kg), care însă nu au reușit să prindă lotul pentru Italia.
"Ionuț a boxat excepțional. E în vână. Toată lumea a fost impresionată de el. Niculescu trebuia să-l întâlnească în meciul de selecție pe Traian Lupu, dar, în ultimul moment, adversarul s-a schimbat (s-a zis că e accidentat), iar Floren-tin a boxat cu localnicul Georgian Popescu. Meciul a fost pe muchie de cuțit, câștigător fiind dat Popescu. Au contat și presiunea publicului, și faptul că arbitrul era din Ploiești. Zbenghea a boxat cu Radu Zarif. Nu s-a prezentat rău, dar s-a văzut că a fost primul său meci după o perioadă mai lungă. Sper să-și ia revanșa la Cupa României, întrecere care se va desfășura la Constanța, între 4 și 10 februarie", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Ilie Dascălu.
Pentru Ionuț Gheorghe, pregătirea pentru Pescara continuă cu trei săptămâni de antrenamente la Constanța, între care se intercalează "Cupa României", și un cantonament la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2162 secunde