Concurs Unchiu’ Sam umblă cu ciorapii cârpiți

3497
2

Articole de la același autor

Cu sau fără "bailout plan", sunt convins că americanii vor reuși să-și revină, așa cum au făcut-o după Marele Crah din 1929. Nu știu acum dacă vor organiza din nou stoluri de sinucigași, cum s-a întâmplat în timpul crizei interbelice; administrația Bush este decisă să ia situația în mână, să nu rămână în istorie cu atâtea bube în cap: WTC, Irakul, Afghanistan, gaura neagră financiară ș.a.
Dar până când se găsește vreun supererou care să "save the day", în cea mai bună tradiție hollywoodiană, americanul de rând își calcă pe mândria de a fi parte a celui mai cel popor de pe planetă și începe să redescopere deliciile vieții simple. Asta înseamnă că renunță la steak-urile de la Johnny’s, la drumurile zilnice la supermarket, la croaziere, la vacanțele de la Aspen sau din Florida.
Făcând un pic de mișto de necaz, iată că a venit timpul să le predăm și noi niscai lecții americanilor, după ce ne-au învățat atâta amar de vreme ce-i aia democrație (câteodată cu de-a sila) și cu ce se mănâncă ea. Păi, nu sunt românii maeștrii supraviețuirii în orice condiții? Oricum, mai au până să ajungă magicieni ca noi...
Chiar dacă nu-și permit acum o pereche nouă de chiloți, nepoții unchiului Sam vor scoate din nou capul la suprafață, cum o fac de fiecare dată, întrucât conglomeratul ăsta denumit în general poporul american beneficiază, paradoxal, de o trăsătură care nouă, nație mult mai veche, ne lipsește cu desăvârșire: unitate.
"United we stand" nu este doar un slogan electoral. În momentele de rahat adevărat, băcanii dau uleiul pe carnețel, la orice colț poți găsi un castron de supa săracului, uite, Wal-Mart livrează fără taxe, până când trece iureșul.
Dincoace, în sud-estul Europei, în situații asemănătoare, japițele de comercianți iau pielea de pe tine exact când nu mai ai niciuna de schimb, statul îți bagă mâna în buzunar fără absolut nicio jenă și te lasă-n fundul gol, guvernanții, parlamentarii și restul specimenelor cu girofar te sfidează crescându-și pensiile pe blat și pitindu-și averile sub tone de sesizări la Curtea Constituțională.
Da, America va reveni pe linia de plutire, într-un fel sau altul, cu Obama sau McCain. Da, acum încasează bobârnace de la toată lumea. Da, înghite fără să crâcnească ironiile de autobază ale lui Putin. Da’ și când se va scula, pre mulți va popi. Nu e ea mândria planetei?

Comentează știrea

VifZWvGTMBibp
11 octombrie 2014
wZwndtxVcZ

2GUooz http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

oGtPLSTXfEUIDMqAv
20 octombrie 2014
YYOqGpNFeFnIqUS

Nrn3J9 ahgdofviuqcf, [url=http://hyvjakyombhd.com/]hyvjakyombhd[/url], [link=http://zymccdvjetzn.com/]zymccdvjetzn[/link], http://pxzjqhqhunyn.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3933 secunde