PD-L inițiază un proiect de lege pentru anularea majorării pensiilor parlamentarilor

494

Articole recomandate

Democrat-liberalii care au fost de acord cu mărirea pensiilor parlamentarilor se vor regăsi printre inițiatorii legii de eliminare a acestor privilegii, act normativ pe care PD-L îl va depune în legislativ, a declarat ieri liderul partidului, Emil Boc.
Boc a precizat că decizia a fost luată de conducerea partidului cu o singură abținere, cea a lui Costică Canacheu, și a adăugat că parlamentarii care au votat majorarea propriilor pensii nu vor fi sancționați. "Cea mai mare sancțiune este aplicarea acestui proiect de lege pe care îl propunem în Camera Deputaților", a comentat liderul PD-L, susținând că parlamentarii democrat-liberali au căzut "pradă unei manipulări din partea lui Tărăcilă și Nicolicea (n.r. membri PSD)".
Boc a caracterizat decizia de majorare a pensiilor luată de conducerea Parlamentului drept "o aberație fără precedent" ce "va trebui să intre în analele prostiei parlamentare și juridice din România", deoarece hotărârea nu a fost supusă aprobării plenului.
Întrebat de ce atunci când erau la guvernare democrat-liberalii nu au promovat o inițiativă de eliminare a pensiilor senatorilor și deputaților, măsură anunțată în 2006 imediat după adoptarea Statutului parlamentarilor, Boc a susținut că premierul Tăriceanu nu a fost de acord cu o astfel de propunere.
"N-am avut prim-ministru care să semneze acea hotărâre de Guvern", a declarat Emil Boc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9253 secunde