Votat!

605

Articole de la același autor

"Cuget liber" te cheamă să îți desemnezi chiar tu candidatul la Primăria Constanța.
Și asta pentru că se apropie alegerile locale, iar Constanța fierbe, deja… Partidele politice se dau peste cap să propună un candidat și, mai ales, un contracandidat pentru actualul edil.
Se fac sondaje la nivelul partidelor (multe dintre ele plătite chiar de cei care se visează candidați), se duc lupte interne în formațiunile politice ale căror conduceri nu au capacitatea de a pune piciorul în prag să desemneze odată candidatul, se aruncă pe piață nume doar pentru a testa reacția electoratului, fără a lua în serios, însă, și feed-back-ul primit de la cetățeni…
Până acum, lucrurile stau astfel: cu sau fără voia PSD, Radu Mazăre și-a anunțat din nou candidatura. Liberalii au anunțat încă de anul trecut că actualul consilier județean Victor Manea îi va reprezenta în competiția electorală de anul acesta. PD-L-ul pare dacă nu nehotărât, cel puțin ezitant, "dând" cu banul încă între Laurențiu Mironescu și Dorel Onaca. PNG și-a lansat candidatul, oficial, sâmbătă, în persoana lui Cătălin Dancu. În PRM nu cred că își vor pune prea mulți speranțe, liderul Radu Comănici lăsând impresia, în ultima vreme, că a cam rămas printre ultimii mohicani într-un partid pe care la Constanța l-a îngropat cu mâna lui. Țărăniștii se leagă și ei de vreo două procente care însă nu au relevanță într-o competiție precum cea pentru Primăria Constanța.
Ca o utopie, poate, ar trebui să ne gândim și la un potențial independent (altul decât "imprevizibilul" Mazăre) care să răstoarne actuala configurație competițională. Sau nu…
Fără îndoială că fiecare partid trebuie să vină cu propria ofertă. Niciunul însă, dar absolut nici un partid, nu am auzit să fi întrebat și pe simplul constănțean (N.B. nu pe membrii de partid!) pe cine vede el la Primăria Constanța pentru următorii patru ani.
"Cuget liber" te întreabă, însă, tu în cine crezi? Care ar fi candidatul ideal, cine ar reprezenta mai bine partidul "x" sau de ce l-am alege la Primăria Constanța pe cel pe care îl propui chiar tu? Poate e timpul să nu mai votăm, încă o dată, pe principiul "celui mai mic rău" și poate așa vor înțelege și partidele politice în ce constă, de fapt, vocea cetățeanului...
Dezbaterea este deschisă, începând de astăzi, pe site-ul ziarului nostru și se va încheia odată cu demararea oficială a campaniei electorale pentru alegerile locale.
De astăzi, în secțiunea BLOG a site-ului "Cuget Liber" vă puteți exprima opiniile și așteptările referitoare la alegerile locale din principalele localități ale județului Constanța. Celor care nu au acces la Internet le așteptăm scrisorile pe adresa redacției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5665 secunde