Votul, între troc și demnitate

684
Votul nu este o glumă, nu este o joacă, nu este un lucru pe care îl poți vinde oricui ți-ar da un mic, o pungă cu făină sau un pui congelat. Votul este mult mai important, deoarece de responsabilitatea cu care punem ștampila depinde soarta unui popor întreg. Iar în aceste vremuri, când criza economică, cea reală, începe să măture România de la un capăt la altul, votul nostru devine și mai important. Vedem că zilnic se închid fabrici, afaceri, mii de persoane sunt concediate, băncile au luat în sclavie milioane de români, leul este în picaj, prețurile la utilități amenință să erupă. Treaba este mult prea serioasă pentru a nu ne gândi de două ori ce să facem cu votul nostru deoarece de următorul Guvern, de următorul Parlament depind cum și când se va încheia criza în țara noastră. Vă puteți vinde voturile sau puteți vota demn cu cei care vă pot ajuta în mod real să trăiți mai bine.
Îi puteți alege pe x și y doar pentru că v-au dat sacoșele cu pui, făină și zahăr, pentru ca, mai apoi, odată ajunși în Parlament, să-și vadă strict de treburile lor și ale prietenilor lor. Ei vor fi, cel mai probabil, cei care nu vor da nici două parale pe problemele voastre. Ei vor fi cei care vor chiuli cu nesimțire în Parlament, ei vor fi cei care vota numai cum le dictează partidul și interesul. Și nu îi puteți trage apoi la răspundere pentru că ei nu și-au luat un angajament în fața voastră să vă reprezinte, ci pur și simplu v-au cumpărat cu sacoșa, cu micul și berea.
Sau îi puteți vota pe cei care vă inspiră cât de cât încredere. Nu trebuie să fie obligatoriu frate de primar sau fiul nu știu cui politician sau neapărat cineva foarte cunoscut (notorietatea nu înseamnă neapărat și seriozitate sau profesionalism). Ci doar să se prezinte cu demnitate în fața voastră și să vă vorbească sincer despre ce ar putea să facă pentru orașul Constanța, pentru țară.
De asemenea, nu trebuie să cădeți în capcana promisiunilor deșarte și penalizați-i pe cei care vorbesc la general despre problemele țării și nu vin cu soluții concrete. E ușor să spui că dai 15.000 de euro pentru fiecare român care se întoarce în țară, e ușor să promiți că scoți TVA-ul, e demagogic să spui că în nu știu cât timp bagi toți corupții la închisoare, e deja penibil să te lauzi că vei trimite rachete pe Marte. Dar, în realitate, României i-a ajuns cuțitul la os din punct de vedere financiar și economic. Pe cei care vă promit așa ceva sau lucruri asemănătoare nu trebuie să îi credeți pe cuvânt.
Dacă vine un parlamentar să vă ceară votul pentru un nou mandat, întrebați-l mai întâi ce a făcut el în ultimii patru ani pentru voi și pentru îmbunătățirea vieții voastre. Gândiți-vă când a fost ultima oară când a fost printre voi sau dacă vine doar o dată la patru ani pentru a vă întreba de sănătate. Sunt mulți care vă cer acum să îi alegeți, actuali deputați și senatori, dar bat pariu că de la ultimele alegeri nu au mai călcat prin cartierele sau satele voastre. Mai merită ei să fie aleși?
Important mi se pare să nu vă vindeți voturile pe alimente sau alte "cadouri" electorale, ci să puneți ștampila pe cei care vă merită încre-derea. Indiferent de partid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3897 secunde