Concurs Scriitoarea constănțeană Iulia Pană, la Târgul GAUDEAMUS

444

Articole de la același autor

Astăzi, la ora 15, scriitoarea constănțeană Iulia Pană lansează ultimul său volum de versuri intitulat "Contrasecunde", la standul Editurii Brumar din cadrul Târgului GAUDEAMUS.
Scriitoare, ziaristă, asistent universitar, Iulia este pentru cunoscuți un personaj foarte preocupat, în permanentă căutare de provocări. Ca dovadă faptul că, dincolo de nevoia de a-și exprima în scris trăirile, emoțiile, Iulia pictează și expune atunci când are ocazia. A debutat în 1996 cu volumul de poezie "Imagine simplă", la Editura Atlas, pentru care a obținut premiul de debut la Festivalul Internațional de poezie de la Sighetul Marmației. Stând de vorbă însă, ne-a mărturisit că adevăratul său debut îl consideră momentul legat de revista "Familia", când a fost premiată pentru debut la Sighișoara. "A fost o mare onoare să mi se publice primele patru poezii în revista la care a debutat marele Mihai Eminescu!". Și, pentru că tot veni vorba de mărturisiri, unul din marile regrete ale Iuliei este și faptul că scrie pagini întregi în vise și atunci când se trezește nu-și mai amintește nimic. Deh, geniul…
Necunoscuții au ocazia să o descopere achiziționând acest volum de versuri pe care poeta Amelia Stănescu îl descrie astfel "reveria poetică e galopantă, excesivă, brută, debordantă; poezia este un plâns și o luptă cu timpul – contrasecunde…".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3036 secunde