Cinematograful Republica, transformare uluitoare: "Va fi unic în România"

16353
13

Articole de la același autor

Premiere cinematografice și de teatru, seri de gală cu covor roșu, concerte, expoziții toate acestea se vor regăsi în fostul Cinematograf Republica, care va fi inaugurat în luna decembrie. Centrul multifuncțional educativ pentru tineret va avea un ecran nou, va fi dotat cu echipament modern și o instalație de sonorizare performantă. 


Cinematograful Republica, cel mai popular din Dobrogea, unde iubitorii de film stăteau la cozi interminabile pentru a vedea un film nou, se va transforma în Centru multifuncțional educativ pentru tineret. 


Dan Varsami Cojocaru, directorul Direcției Județene a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța, a declarat că Centrul trebuie să ajungă cel puțin la nivelul anilor ’80, când filmele rulau cu casa închisă. Cinematograful își va deschide porțile cu o sală modernizată, având 760 de locuri, iar biletele vor avea niște tarife simbolice, 6-8 lei pentru copii și 12-15 lei biletul pentru adult. Închis de mai bine de un deceniu, Cinematograful își va redeschide porțile cu un nou look. Pe spatele cinematografului din strada Cuza Vodă este desenată sala, cu lojele, cu locurile, scena. 


Este un proiect inițiat de Consiliul Județean care a accesat, în urmă cu doi ani, 3 milioane de euro, pentru construcția centrului. În anii ’80 și ’90, Cinematograful Republica era lider național la încasări, actuala conducere propunându-și să reînvie dragostea constănțenilor pentru film. 


"Va trebui să redevină un ci-nema de premieră"
"Va fi sala cu cea mai bună acustică din România. Va trebui să profităm de acest lucru și să aducem, și la Con-stanța, o serie de evenimente. E dreptul constănțenilor să aibă evenimente de cea mai bună calitate, o viață culturală efervescentă. Îmi doresc, ca în timp, marii noștri actori să aibă o stea, aici, la noi, pe trotuarul din fața cinemato-grafului. Sper ca prima stea de la Constanța să se dezvelească la noi. De bază, vor fi filmele românești, iar Cinema Republica va trebui să redevină un cinema de premieră, mai ales că peli-culele noastre sunt așa de bine primite în străinătate. Și nu numai premiere cinematografice, ci și spectacole, con-certe cu orchestră live vom avea, vom fi deschiși către orice înseamnă cultură. Noi trebuie să dăm tonul actului cultural, prin work-shop-uri, expoziții, cursuri etc. Mi-am propus să facem și un Festival de film de comedie, intitulat Jean Constantin ", a subliniat Cojocaru.


Vineri, la cinema se lucra de zor, dar până în luna august se va termina tot ce înseamnă construcție, lucrări de reabilitare, urmând apoi o perioadă de achiziție pentru dotarea Centrului multicultural. Un spațiu al centrului, pe partea stângă, va fi dedicat maestrului comediei Jean Constantin, unde va fi amplasat bustul actorului și o colecție de obiecte personale. 


Centrul multifuncțional educativ pentru tineret va fi dotat cu mobilier modern, cu sistem de proiecție, sistem lumini, sistem de sunet pentru sală de cinema, video proiectoare, ecrane de proiecție și TV plasme.


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cinefilu
20 iunie 2015
Parcări

Toate bune și frumoase, cum facem cu parcările? La bani astia se putea construi o clădire noua care dispunea și de o parcare. Așa... nici locuri de parcare pe deasupra si traficul îngreunat în zona datorita fluxului de oameni care se așteaptă a fi prezenta la evenimente.

Cinefilu
20 iunie 2015
Parcări

Toate bune și frumoase, cum facem cu parcările? La bani astia se putea construi o clădire noua care dispunea și de o parcare. Așa... nici locuri de parcare pe deasupra si traficul îngreunat în zona datorita fluxului de oameni care se așteaptă a fi prezenta la evenimente.

gica
20 iunie 2015
5 lei poate e ceva simbolic

16 lei pret smbolic ?..nu prea !

Fără mașină personală
20 iunie 2015
Cinema Republica

Foarte simplu. Fără mașina personală :) Pe jos, cu transportul în comun, cu bicicleta sau cu taxiul. La fel cum veneam la film și si în anii '80 - '90.

Dorel de Romania
20 iunie 2015
Lucru românesc

Are dreptate Cinefilu, fără parcare cinematograful egal cu zero. Dacă tot v-ați apucat măcar faceți ceva bun. O parcare sub-teran sau supra- etajat ar fi fost ceva civilizat pentru o țară europeană chiar dacă costa mai mult sau dura mai mult lucrările. Ați făcut exact ce face românu : "lasă bă că merge și așa" . O porcărie care va intra în faliment după 2-3 ani !. Sigur.

Marius
20 iunie 2015
probleme?

prietene asta ar fii problema?daca vrei sa intri in cinema nu parcarea e problema crede-ma..daca o lasi la 4-5 sute de metri pe strazile din jur poti vedea un film linistit.chiar daca avea parcare se gasea ceva impediment pt ca basinile nu incap in masina.

Răspuns la: Parcări
Adăugat de : Cinefilu, 20 iunie 2015
Toate bune și frumoase, cum facem cu parcările? La bani astia se putea construi o clădire noua care dispunea și de o parcare. Așa... nici locuri...
MIHAI
20 iunie 2015
Piscina de la Parc

Omandrie a orasului Cta o reprezenta si piscina de la Parc Hotel, una olimpica, unde au invatat sa innoate, s-au delectat o gramada de constanteni, unii marinari, altii pur si simplu doritori de sanatate prin intermediul inotului. Asa zisul mare sportiv Vasile Stanga i-a deturnat utilitatea initiala si a transformat-o in local de pierzanie. Dati-o inapoi constantenilor...

Cinefilu
21 iunie 2015
Parcare

Marius sunt de acord cu tine, daca mergi putin pe jos nu iti cad picioarele dar vei ocupa locurile de parcare celor care locuiesc in zona si te mai trezesti si cu ea zgariata. Zona sta foarte prost cu locurile de parcare de ce sa mai ingreunezi situatia? Acuma daca vrei sa mergi in zona si vrei sa parchezi masina la anumite ore nu gasesti loc de parcare. trebuie sa iti lasi masina la 2km minim. Ce o sa faci daca mai aduci in zona cateva sute de masini in plus? Eu ma gandesc la cum va afecta negativ zona . Taxi-uri parcate neregulamentar pe Republici asteptand clientii vor ingreuna traficul si vei sta la semaforul Republici cu IG Duca de behai.Nu mai e ca in ani 90 cand foloseau mijloacele de transport in comun sau mergeu pe jos foarte mult. S-au schimbat vremurile toata lumea are masina, parerea mea ar fi ca ar trebui sa se tina cont de astea. In loc sa se adapteze situatiei actuale mai ales ca apartine de stat. Nevoie de asa ceva in oras este dar trebuie sa te gandesti si la anumite si la anumite aspecte inainte sa investesti niste bani. Da la noi e cum a zis "Dorel" - lasa ba ca merge asa.

Răspuns la: probleme?
Adăugat de : Marius, 20 iunie 2015
prietene asta ar fii problema?daca vrei sa intri in cinema nu parcarea e problema crede-ma..daca o lasi la 4-5 sute de metri pe strazile din jur poti...
gâgă
21 iunie 2015
parcari

Asa e Cinefilule, că bine zici. Din păcate nu e un caz singular. Aproape toată Constanta si Mamaia sunt făcute praf la acest capitol. Mașini claie peste grămadă, trafic sugrumat, blocuri, blocuri intre blocuri, hoteluri, biserici, case mortuare, clopotnițe, benzinării etc. Numai pe interese. Ce rămâne in urma nu mai contează. Credeam ca daca nu mai e Mazare lucrurile se vor mai estompa, deși oricum e cam târziu. Da'de unde? Se continua in același infect stil romanesc. Nu ne-am ales cu nimic si n-am învățat nimic.

Răspuns la: Parcare
Adăugat de : Cinefilu, 21 iunie 2015
Marius sunt de acord cu tine, daca mergi putin pe jos nu iti cad picioarele dar vei ocupa locurile de parcare celor care locuiesc in zona si te mai...
Vio
22 iunie 2015
Colaborare part-time

Tot ceea ce faci este cântărit, înregistrat și răsplătit. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde