Galerie foto. Bulevardul Regina Elisabeta, reabilitat odată cu faleza de la Cazino

1685
4

Articole de la același autor

Zona istorică a Constanței este un imens șantier. Chiar dacă în Piața Ovidiu reabilitarea s-a încheiat, se lucrează pe celelalte fronturi, pe străduțele lăturalnice și pe faleză. Promenada a fost reamenajată și se află în stadiul de montare a plăcilor de pavaj, iar bulevardul Regina Elisabeta a fost complet decopertat și urmează să fie asfaltat.

În prezent, muncitorii lucrează de zor pentru a poziționa corect rețeaua de canalizare. Pe porțiunea de stradă din fața Cazinoului, s-a turnat deja primul strat de piatră, iar pe cealaltă s-a început montarea bordurilor.

Deși zona este marcată ca fiind un șantier, mulți constănțeni vin să se plimbe, atât pe faleză, cât și pe trotuarul în lucru. Unii consideră că reabilitarea este binevenită, chiar dacă destul de întârziată, alții spun că nu este normal să se lucreze în această perioadă a anului, când deja au început să vină turiștii.

Proiectul, intitulat "Restaurarea și reamenajarea promenadei și a spațiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Portul Tomis", este realizat de Primăria Constanța cu fonduri de la Uniunea Europeană. Investiția se ridică la peste trei milioane de euro. Lucrările sunt executate de firma ABC Val SRL, aceeași care a construit parcarea etajată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și care reabilitează faleza din Mamaia.

Mobilier urban stil art-nouveau

Reabilitarea include și refacerea sistemului de iluminat, instalarea de stâlpi noi, montarea de bănci de odihnă, coșuri de gunoi, pavilioane și chioșcuri. Potrivit viceprimarului Constanței, Decebal Făgădău, mobilierul va fi realizat în stilul art-nouveau, specific zonei, la fel ca și cel din Piața Ovidiu. Lucrările s-ar putea încheia în mai puțin de o lună de zile. 

Comentează știrea

Carmen
20 mai 2014
Amenajare/renovare

Daca tot renovati si reamenajati , de ce nu ati ingropat dracu´ toatea cablaraia care atarna pe stalpii de curent? Doar in Romania am vazut asa ceva...........:-(

toader c
20 mai 2014
exces de personal

Daca voi credeti ca cei doi trei muncitori care ,,transpira ''pe santier vor termina. prea curind lucrarile va inselati.

Invata Engleza
20 mai 2014
INVATIENGLEZA.RO

:-) Invata ENGLEZA in 21 de zile FARA PROFESOR " este cu siguranta cel mai eficient sistem de invatare a limbii engleze din Romania. Afli mai multe detalii pe site-ul: Inveti Engleza Ro :-):-)

Je
20 mai 2014
Culori

Culoarea neagra-cenusie a stalpilor de luminat e total nepotrivita cu frumusetea zonei si destinatia turistica a acesteia. Seara, in zona statuii lui Eminescu stalpii de iluminat negri iti dau senzatia ca esti in Cimitiru' Bellu.... Nu puteau sa-i vopseasca in alb, in ton cu balustrada falezei?!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5716 secunde