100 de ani de învățământ în localitatea Murfatlar

428

Articole de la același autor

100 de ani de învățământ în localitatea Murfatlar

La sfârșitul săptămânii trecute, Casa de Cultură din localitatea Murfatlar a fost, pentru câteva ore, o mare cancelarie unde s-a celebrat un centenar de educație la Murfatlar. Cele două unități școlare din localitate, Liceul Teoretic Murfatlar și Școala Gimnazială "Adrian V. Rădulescu" au cinstit, într-o atmosferă vibrând de emoție, profesionalismul și măreția cadrelor didactice care s-au dedicat acestei profesii.

Au fost invitați primii directori ai școlilor și grădinițelor, profesori și învățători care au deschis calea educației în Murfatlar. Totodată, au răspuns "prezent" foști elevi care s-au întors la vatra unde au aprins făclia educației devenind dascăli la rândul lor. "Noi, generația tânără, am primit o lecție: trecutul este singurul care ne învață cum să înțelegem prezentul și cum să privim spre viitor, întrucât ascunde suficiente mărturii prin care să-și arate măreția, noi fiind cei cărora le revine datoria morală și civică de a le scoate la lumină", a declarat directorul Liceului Teoretic Murfatlar, prof. Cleopatra Crangă.

Pentru a imprima în timp acest moment, seniorii corpului didactic au primit plachete și diplome. La rândul lor, preșcolarii, elevii mici și mari le-au încălzit sufletele cu vocile lor cristaline, recitându-le versuri: "Ninge toamna cu iubire / Numai pentru voi / Vă aducem azi în suflet/ Cerul plin de flori/ Vă aducem mulțumire/ Pentru visul împlinit/ Și o stea în nemurire/ Pentru somnul nedormit/(... )Prea frumos au spus poeții/ Profesorii sunt divini". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde