100 de elevi, la cea mai amplă manifestare etno-culturală

367
1
100 de elevi, la cea mai amplă manifestare etno-culturală - ceamaiamplamanifestare-1401983404.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 7 iunie, începând cu ora 10,30, Uniunea Democrată Turcă din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, organizează cea de-a II-a ediție a Festivalului poeziei și cântecului turcesc "Ana dilim, Guzel turkcem" - "Frumoasa mea limbă maternă". 


Evenimentul va fi găzduit de Sala "Remus Opreanu" din cadrul Instituției Prefectului - județul Constanța și va reuni elevi de etnie turcă din școlile din județ care au promovat faza locală a concursului de recitare și interpretare de cântec turcesc. 


În confruntarea finală a concursului de sâmbătă, vor intra în competiție aproximativ 100 de elevi din clasele I-XII care studiază limba turcă din Constanța, Medgidia, Cobadin, Ciocârlia, Tuzla, Castelu, Cumpăna, Ovidiu și Valu lui Traian. Pentru prima dată în acest an, în cadrul Festivalului "Frumoasa mea limbă maternă" a fost introdus și un concurs de interpretare de cântec turcesc, cu scopul de a descoperi tinerele talente din cadrul comunității, dar și pentru a reînvia folclorul tradițional al turcilor dobrogeni. Președintele UDTR, Osman Fedbi, a declarat Festivalul Poeziei și cântecului turcesc - "Ana dilim, Guzel turkcem" - "Frumoasa mea limbă maternă" drept cea mai amplă manifestare de promovare a limbii turce și a valorilor etno-culturale ale turcilor dobrogeni, organizată de comisiile de învățământ și de cultură ale UDTR. 


"Suntem recunoscători Departamentului pentru Relații Interetnice că a considerat acest proiect eligibil în cadrul concursului de proiecte din acest an sprijinindu-ne financiar în realizarea lui. Câștigătorii concursului vor beneficia de o tabără gratuită la munte în această vară", a adăugat președintele UDTR. 


La eveniment, sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, secre-tarul general Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, subsecretarul de stat din cadrul DRI Aledin Amet, subprefecții Accoium Levent și Anefi Ersun, muftiul Cultului Musul-man din România, Iusuf Muurat, precum și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalikan. 


Comentează știrea

rokz
6 iunie 2014
nu..

nu ne interesează

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9997 secunde