111 ani de la moartea lui Spiru Haret. Un vizionar care a înţeles că societatea românească nu se poate dezvolta decât prin educaţie

263
111 ani de la moartea lui Spiru Haret. Un vizionar care a înţeles că societatea românească nu se poate dezvolta decât prin educaţie - spiru-1702817726.jpg

Articole de la același autor

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie, afirmă, la 111 ani de la moartea lui Spiru Haret, că acesta a fost un vizionar care a înţeles că societatea românească nu se poate dezvolta decât prin educaţie.


"Astăzi comemorăm 111 ani de la moartea lui Spiru Haret (15 februarie 1851 - 17 decembrie 1912), un remarcabil savant, reformator al învăţământului românesc, un vizionar care a înţeles că societatea românească nu se poate dezvolta decât prin educaţie. Reformele sale au avut ca punct central credinţa conform căreia rolul şcolii nu este doar acela de a oferi cunoştinţe, ci şi de a forma cetăţeni angajaţi în societate şi oameni dedicaţi umanităţii", transmite rectorul SNSPA.


Remus Pricopie consideră că, "deşi mulţi vorbesc despre Spiru Haret, puţini îi cunosc opera şi impactul deosebit pe care l-a avut asupra învăţământului şi societăţii româneşti".


"Operele lui Spiru Haret sunt disponibile online, cu acces liber, oferind o oportunitate unică de a explora şi de a înţelege contribuţiile sale în calitate de profesor, ministru, om de cultură şi de stat", a mai transmis rectorul SNSPA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5698 secunde