135 de ani de la alipirea Dobrogei la România

236

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române și Asociația Europeană Interaxe vă invită sâmbătă, 2 noiembrie, la manifestările de închidere ale proiectului "Aspectele identitare și con-servarea tradițiilor de peste an la comunitățile etnice dobrogene. Interferențe culturale la aromâni, tătari, bulgari, ruși-lipoveni, germani și ceangăi". Evenimentul este dedicat împlinirii a 135 de ani de la alipirea Dobrogei la țară. 

Manifestarea va avea loc la Muzeul Marinei Române, în sala de conferințe Clio, începând cu ora 12.30. Cele șase comunități se vor reuni într-o întâlnire inedită, oferind un spectacol interetnic realizat din povestiri, cântec și joc. 

În acest context, se va lansa broșura "Ghidul călătoriilor interetnice" - o culegere de povestiri despre oameni și întâmplări din memoria fiecărei comunități, povestiri culese și redactate de către tinerii etnici din fiecare grup, ca urmare a micii cercetări realizate în localitățile de origine. De asemenea, se vor proiecta documentarele realizate în cadrul proiectului în localitățile grupurilor participante, care vor evidenția elemente specifice (obiceiuri, momente semnificative din trecut), emblematice pentru identitatea fiecărui grup.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte la Muzeul Marinei
Vineri, 22 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Eveniment omagial la Muzeul Marinei
Pagina a fost generata in 0.3139 secunde