14 elevi de la Liceul Internațional, prezenți la olimpiadele naționale

210
14 elevi de la Liceul Internațional, prezenți la olimpiadele naționale - 14eleviliceulinternational-1428248296.jpg

Articole de la același autor

Despre o parte dintre elevii constănțeni calificați la olimpiadele naționale am scris deja în edițiile anterioare și sperăm că se vor întoarce aureolați de succes.


Iată că elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică au demonstrat încă o dată cât de bine pregătiți sunt la materii ca matematică, fizică, limba română, informatică și altele, reușind să treacă cu brio de fazele județene și să se califice la Naționale. 


Andreas Casapu și Arif Ozturk (a IX-a) și Mihnea Gafton (a X-a), pregătiți de prof. Ali Cabas și Daniela Răvoiu, vor participa la Olimpiada Națională de Informatică ce are loc la Târgoviște. Tot în domeniul Informaticii, Dragoș Șerban (a XI-a) a obținut calificarea la Olimpiada de programare C-sharp, fiind primul pe nivelul clasei lui. Eleva de-a X-a Suher Abduraman, îndrumată de prof. Alina Mihalache și Mariana Căpităneanu, s-a calificat la Naționala de Limba Română ce are loc la Târgu Mureș.


Alexandru Oprea (a IX-a) va merge pentru prima dată la Olimpiada națională de Fizică de la Vaslui, în timp ce colegul lui, Akan Mujdaba, se va afla pentru a doua oară, ei fiind îndrumați de prof. Victoria Olaru. Anul acesta a fost sezonul calificărilor la Naționala de matematică pentru elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică, iar clasa a IX-a a venit cu cele mai spectaculoase rezultate. Ana Maria Milcu, Tiberiu Corcescu și Andrei Bâra au dominat clasamentul clasei a IX-a, iar alături de ei, Andreea Podașcă (a X-a) a obținut, de asemenea, calificarea la Naționala din București. Elevii au fost pregătiți de prof. Cristina Văcărescu și Mihai Bogdan. 


Pregătită de prof. Elena Dorobanțu, eleva Șermin Izet (a IX-a) s-a calificat la Naționala de Limba spaniolă de la Baia Mare, iar Asan Selin, tot a IX-a, pregătită de prof. Habil Yener, va participa la Olimpiada Națională de Limba Turcă de la Medgidia, împreună cu colega ei Kuris Fatma Nur (a XI-a), pregătită de prof. Sedat Uzer.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7725 secunde