„19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, campanie derulată de Școala nr. 1 Ciocârlia

169
„19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, campanie derulată de Școala nr. 1 Ciocârlia - scoalaciocarlia-1639129328.jpg
În intervalul 1-19 noiembrie 2021, la Școala Gimnazială nr. 1 Ciocârlia, s-au derulat activități în cadrul Campaniei Internaționale „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”.

Elevii și cadrele didactice participante au derulat  activități specifice, iar printre obiectivele urmărite se numără: prevenirea traficului de persoane prin creșterea capacității de autoapărare în fața fenomenului traficului de ființe umane (a tinerilor și a copiilor); intuirea modurilor de evitare a unui pericol; promovarea comportamentelor din sfera compasiunii; identificarea locurilor în care pot avea loc răpiri; conștientizarea urmărilor pe care le are folosirea violenței; recunoașterea actelor de hărțuire; înțelegerea conceptului de „violență” și a rolului comunicării în rezolvarea conflictelor. Data de 2 noiembrie, care marchează Ziua Internațională a Compasiunii, a fost reliefată cu ajutorul activității „Compasiunea – o fereastră deschisă spre ceilalți”.

Atât elevii din învățământul primar, cât cei din învățământul gimnazial s-au bucurat să participe la următoarele activități: „Prevenirea traficului de copii și femei”, „Spune STOP violenței!”, „Prevenirea răpirii copiilor”, „Violența este arma celor slabi”, „Hărțuirea nu este amuzantă!”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2965 secunde