21 de profesori în fața comisiei de cercetare

961
21 de profesori în fața comisiei de cercetare - ee06ed7319069a335dc0c0192632f466.jpg
Ieri, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța au fost invitați să se prezinte în fața comisiei de cercetare toți cei 21 de profesori care au supraevaluat lucrările de la bacalaureatul 2009. Procentul foarte mare pe care județul Constanța l-a raportat atunci, la prima sesiune națională, și anume de 94,7%, se va lăsa în cele din urmă cu sancțiuni gen avertisment, observație scrisă, reducerea salariului cu 15% de la o lună până la șase luni. Cel mai grav a fost cazul fostei directoare de la Școala nr. 39 din Constanța, prof. Nicoleta Cornescu, care a fost demisă în urma numeroaselor lucrări de la limba și literatura română supraevaluate.
Vă reamintim că după ce Comisia Națională de Bacalaureat din cadrul Ministerului Educației a reevaluat un set de peste 1.000 de lucrări trimise de la Constanța, din cele 50 la limba română, a reieșit că notele la 21 au fost greșite, constatându-se diferențe între 1,6 și 2 puncte la cinci lucrări, între 2,05 și 3,00 la 12 lucrări, iar la patru lucrări s-au constatat diferențe între 3,05 și 4,10 puncte.
Din păcate, unele dintre cadrele didactice sancționabile au greșit notele chiar la două sau trei lucrări și nu mare va fi surprinderea comisiei de cercetare când va auzi invocată drept cauză oboseala, stresul în care s-a lucrat, având la dispoziție un timp prea scurt pentru corectarea sau recorectarea a numeroase lucrări.

"Concediile fără plată trebuie recuperate în acest semestru!"
În aceste prime zile de școală din anul 2010, profesorii caută soluții pentru recuperarea orelor nepredate în luna decembrie 2009. Conducerile instituțiilor școlare sunt așteptate să transmită la Inspectoratul Școlar Județean Constanța grafice cu recuperarea acestor ore. "Cert este că orele trebuie recuperate până la finele acestui semestru!", ne-a declarat prof. Elena Buhaiev, inspector general.
Presupunem că fie elevilor li se va preda într-un ritm mai alert, în așa fel încât lecțiile se vor recupera într-o săptămână foarte ușor, fie alții își propun să-i cheme pe elevi la școală cu o oră mai devreme, să-i țină după program sau să le predea sâmbăta. Un motiv este că profesorii nu vor să facă ore suplimentare pentru care nu sunt plătiți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2371 secunde