29 aprilie - Ziua internațională a dansului

270
1
29 aprilie - Ziua internațională a dansului - 2-1493469090.jpg

Articole recomandate

Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internațională a dansului, în 1982, la inițiativa Consiliului Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. 


În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât și fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.


Dansul este considerat o formă universală de expresie artistică, ce depășește frontierele politice, culturale și etnice. Manifestările de Ziua Dansului pot fi spectacole speciale, cursuri deschise publicului, repetiții publice, expoziții, articole în ziare și reviste, seri dansante, programe radio și TV, vizite, spectacole de stradă etc.


Printre evenimentele organizate în România cu prilejul Zilei internaționale a dansului, se numără cele ale Federației Române de Dans Sportiv. 










Comentează știrea

Panait Georgiana
30 aprilie 2017
Ziua dansului

Stimata redactie. Mai ales ca ziar din Constanta si Dobrogea va puteati aduce contributia la informarea cetatenilor ca aceasta zi se sarbatoreste si la Constanta la Casa de Cultura. Dar probabil ca daca nu a murit nimeni sau nu a fost vreun accident nu merita stirea. Va laudati incontinuu ca sustineti cultura, acest oras . Erati o data un ziar ce merita citit

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8464 secunde