X

3.000 de ani de istorie scoși la iveală! Această descoperire din Egipt poate schimba istoria

248

Articole de la același autor

Sicriele colorate din lemn împodobite cu picturi și inscripții descoperite recent de o echipă de arheologi egipteni au fost deschise sâmbăta trecută pentru a dezvălui mumii perfect conservate, informează playtech.ro.

Cele 30 de sicrie sigilate au fost găsite accidental sub Necropola Asasif, pe malul de vest al râului Nil, a declarat Mostafa Waziri, secretar general pentru Consiliul Suprem al Antichităților din Egipt, pentru NBC News

"Arheologii făceau o săpătură fără legătură când cineva a observat ceea ce părea a fi un sicriu. Sunt foarte fericit că am făcut această descoperire cu mâini egiptene", a spus Waziri.

Au continuat să sape pentru a descoperi o cachetă de sicrie stivuite în două straturi la doar câțiva metri sub nisip. Sicriele sunt estimate la 3.000 de ani și aparțineau unor bărbați, femei și a doi copii, care erau cel mai probabil preoți.

Ministerul Antichităților din Egipt a descris sicriele drept una dintre cele mai mari și mai importante descoperiri din ultimii ani. Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, arheologii purtând mănuși au deschis cu delicatețe două dintre sicrie pentru a descoperi mumii perfect conservate, un bărbat și o femeie, învelite în pânză. Genul mumiilor se poate distinge prin forma mâinilor lor. Waziri a spus că femeile au fost îngropate cu mâinile deschise în timp ce mâinile bărbaților erau închise.

Majoritatea mormintelor din necropolă datează din perioada târzie, care s-a încheiat în anul 332 î.C., dar se consideră că sicriele recent descoperite sunt mult mai vechi. Waziri a spus că decorațiunile elaborate de pe sicrie au compensat faptul că nu au fost îngropate în morminte corespunzătoare. Asemănarea în design sugerează că toate au fost realizate la același atelier.

"Sicriele erau bine păstrate pentru că erau bine ascunse de atacatorii de mormânt. Sicriele găsite în morminte sunt adesea deteriorate din cauza termitelor, dar, deoarece au fost îngropate în nisip, au fost complet intacte. Cele 20 de sicriele descoperite in sitularheologic vor fi expuse în Muzeul Egiptului Mare, care va fi deschis la Giza anul viitor", a spus Waziri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4847 secunde