32 doctori supraveghează "sănătatea" bac-ului constănțean

422
Peste 800 de conferențiari universitari doctori au fost repartizați, luni, 16 iunie, printr-o procedură computerizată, ca președinți ai comisiilor județene de bacalaureat.

Din cele 824 de cadre didactice cu titlul academic de doctor și funcția didactică de cel puțin conferențiar universitar propuse de rectoratele a 48 de universități acreditate sau autorizate de Ministerul Educației, 32 se vor deplasa la Constanța, pentru a supraveghea activitatea în cele 26 de centre de examinare, precum și în cele șase centre zonale de evaluare.
La repartizarea efectuată în prezența membrilor Comisiei Naționale de Bacalaureat s-a ținut cont de faptul că niciun profesor nu poate fi președintele unei comisii unde a fost numit pe același post și cu un an înainte. De asemenea, printre alte criterii precizate de MECT au fost specificate limba de predare, domiciliul profesorilor și specializarea acestora. Așa se face că la Constanța vor ajunge, conform afirmațiilor prof. Anton Pantelimon, vicepreședintele comisiei constănțene de bacalaureat, doctori din universitățile Galați, București, Târgoviște, Craiova, Ploiești, Pitești, Politehnicile București, Iași, Reșița, ASE București și Universitatea "Dimitrie Cantemir" București. Toate aceste cadre didactice universitare vor avea asigurată cazarea pe perioada sesiunii de bacalaureat în limita sumei de 120 lei pe zi.
Cert este că profesorii care au depășit 65 de ani sau cei care, anterior, au încălcat regulamentul de bacalaureat nu au fost acceptați la repartizare. 

Să tot fii președinte de bac.
De la munte la mare…
Cei 811 președinți ai comisiilor județene de bacalaureat se află și astăzi la Olănești (Vâlcea), unde, în prezența reprezentanților Ministerului Educației implicați în organizarea și desfășurarea acestui examen, participă la o instruire. După ce vor fi informați despre procedurile pe care trebuie să le respecte pe parcursul derulării examenului de bacalaureat, președinții comisiilor își vor asuma toate responsabilitățile și posibilele sancțiuni, în cazul în care ar încălca prevederile metodologiei adoptate pentru anul acesta.
În județul Constanța, cei 9.271 de absolvenți de liceu (din care 287 din alte generații) vor susține examenul de bacalaureat în 26 de centre de testare (16 în municipiu și 10 în județ), iar lucrările scrise vor fi corectate în cele șase centre zonale de evaluare, care sunt stabilite conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat 2008.
Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programată între 23 iunie și 9 iulie, iar a doua, între 18 august și 1 septembrie. Prima probă a bacalaureatului va fi în data de 23 iunie, când este programată proba orală la Limba și literatura română.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6906 secunde