46 de opere ale lui Picasso, vor ajunge de la Paris la București cu zboruri militare

1334
46 de opere ale lui Picasso, vor ajunge de la Paris la București cu zboruri militare - picasso-1688912799.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul aerian pentru 46 de lucrări de artă realizate de Picasso și care vor fi prezentate, la București, în expoziția „Efectul Picasso”, organizată de Muzeul de Artă Recentă în colaborare cu Muzeul Picasso din Paris.


Este vorba de două astfel de zboruri dus-întors, pentru că valoarea de asigurare cumulată a celor 46 de opere este de 136,5 milioane euro, iar legislația Franței nu permite ca un transport de bunuri de patrimoniu să depășească 75 milioane euro.


Muzeul de Artă Recentă din București și Muzeul Picasso din Paris au conceput expoziția „Efectul Picasso”, ce va fi deschisă la București între 26 septembrie 2023 - 8 ianuarie 2024, ca parte integrantă a seriei de expoziții de la Paris, Barcelona, New York și din alte mari orașe.


Vor fi prezentate 46 de lucrări de Pablo Picasso, printre care o serie de tablouri faimoase, unele de mari dimensiuni, care, alături de desenele și lucrările sale de grafică, au marcat evoluția artei mondiale pe parcursul mai multor decenii. Lucrările provin de la Muzeul Picasso din Paris și vor fi expuse alături de lucrări aparținând unor artiști români influențați de Picasso.


”Efectul Picasso” va reprezenta un eveniment artistic unic la nivel național, reprezentând practic prima ocazie, în întreaga istorie a culturii contemporane românești, în care capodopere ale lui Pablo Picasso vor fi prezentate, timp de trei luni, publicului românesc.


Guvernul a pregătit actul normativ pentru asigurarea de către Ministerul Apărării Naționale a transportului aerian pentru cele 46 de lucrări de artă Picasso, de la Paris la București și retur. Transportul terestru dus-întors de la Muzeul Picasso la aeroportul din Paris și de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București la Muzeul de Artă Recentă se va realiza de către o firmă specializată în transporturile de artă, iar costurile sunt suportate de către Muzeul de Artă Recentă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3238 secunde