"5 acte de dragoste" și un gest de recunoaștere pe scena Casei de Cultură

159

Articole de la același autor

Dorind să ofere publicului constănțean o alternativă de timp liber, mai ales că teatrele constănțene, în vacanță fiind, nu și-au bătut capul cu cine știe ce alte oferte, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța a programat un spectacol-colaj, purtând semnătura lui Moshe Yassur, în dubla ipostază de autor și regizor.

Spuneam de colaj, pentru că spectacolul "5 acte de dragoste" are la bază textele "Inițierea" (dramatizare Moshe Yassur după Cehov), "Căsătoria" (Neil Simon), "Adulterul" (Renee Taylor), "Viața conjugală" (Joseph Bologna) și "Bătrânețea" (Robert Andersen) și aduce în prim plan o "găselniță" a autorului având același numitor - căsnicia. Cu duioșia, umorul, tragedia pe alocuri, dar și banalul cotidian, surprinse la vârste diferite, din adolescență și până la senectute.

Și cine putea interpreta mai bine acest melanj de stări decât unul dintre cele mai sudate cupluri ale scenei românești - Cristina Deleanu și Eugen Cristea, doi mari actori care au reușit să transmită publicului autenticitatea stării personajelor interpretate tocmai pentru că viața le-a oferit șansa de a le experimenta împreună.

La finalul spectacolului de la Casa de cultură, președintele Partidului Social Românesc, filiala Constanța, Virgil Senopol, în conlucrare cu instituția-gazdă, le-a înmânat celor doi actori un trofeu de excelență.

Atât Cristina Deleanu, cât și Eugen Cristea au declarat că nu s-au așteptat la un asemenea gest. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : La Jupiter,  spectacALL INCLUSIVE
Pagina a fost generata in 0.5637 secunde