90 de ani de la moartea unui mare episcop de Constanța

99

Articole de la același autor

Duminică, 27 septembrie, se împlinesc 90 de ani de la moartea episcopului Ilarie Teodorescu al Constanței. Cu acest prilej, începând cu ora 17.00, în Biblioteca Arhiepiscopiei Tomisului, va avea loc simpozionul "Ilarie, episcopul Constanței".

În cadrul evenimentului, desfășurat în prezența ÎPS Teodosie, vor fi evocate viața și activitatea primului ierarh tomitan din secolul XX de către: pr. Florin Alin Sandu, parohul Bisericii Amza din București, dr. Virgil Coman, directorul Serviciului Județean al Arhivelor Naționale Constanța, prof. univ. dr. Stoica Lascu, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea "Ovidius", și Ionuț Druche, directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului.

Ilarie Teodorescu s-a născut pe 18 octombrie 1867, la București. Ctitor al Bisericii Amza din Capitală, fost protopop al județului Prahova și director al Seminarului teologic "Nifon Mitropolitul", în anul 1923 a fost ales episcop al Constanței. A murit în ziua de 27 septembrie 1925. Activitatea sa ca episcop al Tomisului, primul de la reînființarea Eparhiei de la malul mării, s-a evidențiat printr-o administrație bine organizată, prin înființarea de parohii noi sau repararea unor lăcașuri de cult existente. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde