Sub patronajul IPS Teodosie

Profesori din toată lumea dezbat diminuarea tensiunilor inter-religioase

189

Articole de la același autor

"Rolul spiritualității în promovarea reconcilierii" este tema seminarului internațional organizat de către Council for Research in Values and Philosophy (Washington DC, SUA), în colaborare cu Academia Română - Filiala Iași și Institutul Bretanion din Constanța și care este găzduit zilele acestea de Mănăstirea Sfânta Elena de la Mare din Costinești. Evenimentul se desfășoară sub înaltul patronaj al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, iar printre participanți se numără profesori universitari din SUA, Filipine, India, Pakistan, Egipt, Serbia, Liban, Marea Britanie, Turcia, România și reprezentanți ai Muftiatului Cultului Musulman din România.

Seminarul își propune o mai bună înțelegere a rolului pe care spiritualitatea îl poate avea în diminuarea tensiunilor inter-religioase și inter-etnice, tensiuni care sunt mai acute în lumea de astăzi.

Înaltpreafințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a concluzionat că "în cadrul seminarului s-au expus puncte de vedere din fiecare religie sau confesiune creștină. Aceste puncte de vedere sunt cele care arată identitatea și idealul fiecăruia dintre noi: binele prezent, tinzând spre cel viitor și, mai ales, relația de comuniune, de prietenie și de frățietate între noi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte  la Arhiepiscopie
Pagina a fost generata in 0.28 secunde