Tinerii unioniști participanți la "Marșul lui Ștefan cel Mare", întâmpinați de primarii din AcoR

130
Tinerii unioniști participanți la

Articole de la același autor

Aproximativ 100 din cei 1.000 de basarabeni care au pornit pe jos din Chișinău spre București, în "Marșul lui Ștefan cel Mare", pentru a cere politicienilor de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea României, au ajuns pe litoral. După ce s-au bucurat de ospitalitatea și binecuvântarea Înalt Prea Sfinției Sale Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au poposit și în comuna Cumpăna.
 
Unioniștii au fost primiți cu pâine și sare de peste 50 de primari, reuniți în sesiunea extraordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România. 


Președintele ACoR, Emil Drăghici, și prim-vicepreședintele ACoR, Mariana Gâju, alături de ceilalți colegi primari au întâmpinat tinerii unioniști cu Imnul de Stat al României și Imnul Asociației Comunelor din România. Frați în cuget și simțiri, moldovenii și românii s-au prins într-o horă pe ritmuri ale muzicii basarabene. 


"Vizita acestor oaspeți de seamă ne bucură și ne onorează, ne dă prilejul să întărim legăturile între românii de pretutindeni, dar mai ales între frați, să înfăptuim Unirea Basarabiei cu Patria Mamă. Suntem mândri că putem face parte din acest măreț proiect și susținem realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare, de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat, România", a declarat primarul Mariana Gâju.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.483 secunde