Bacalaureat, sesiunea II

965 de elevi susțin, astăzi, proba la Limba Română

193
Conform Calendarului sesiunilor examenului de bacalaureat și Metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat - 2010, luni, 30 august, are loc prima probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat - Limba și literatura română, pe care o vor susține 965 de elevi.
Probele se desfășoară în cinci centre de examen (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Grup Școlar "I. N. Roman", Colegiul Tehnic "Tomis", Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza" și Colegiul Comercial "Carol I") Accesul candidaților în centrul de examen este permis pe baza actului de identitate în intervalul 7.30-8.30, iar proba scrisă va începe la ora 9.00.
Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții: au susținut probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și într-o limbă de circulație internațională și proba de evaluare a competențelor digitale, au susținut toate probele scrise prevăzute în metodologie, obținând cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut, la probele scrise precizate cel puțin media 6.
Proba obligatorie a profilului va fi susținută de 1038 de candidați (1000 – la disciplina Matematică și 38 la Istorie) pe data de 1 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 August 2010
Stire din Cultură-Educație : Portret de dascăl: Ion Dudă
Pagina a fost generata in 1.6337 secunde