Ministrul Blaga susține că romii repatriați din Franța săptămâna trecută nu figurau ca autori ai unor infracțiuni

241
Niciunul dintre romii repatriați din Franța săptămâna trecută nu a fost înregistrat de poliția franceză sau română, a declarat, ieri, ministrul român de Interne, Vasile Blaga, citat de agenția APA, notează Mediafax.
"În ceea ce privește persoanele revenite în România săptămâna trecută (...) am făcut un control exact și acestea nu figurează în bazele de date ale poliției franceze sau române ca autori ai unor infracțiuni", a spus Blaga, care participă la un forum internațional desfășurat în apropiere de Salzburg.
Deși recunoaște că "din momentul în care un cetățean român se află în situație ilegală în Franța, trebuie expulzat", Blaga a anunțat că România "se va apăra" în cazul în care se vor produce abuzuri.
El a refuzat să califice drept expulzări repatrierile efectuate de Franța, vorbind, ca și autoritățile de la Paris, despre "reveniri voluntare".
"Franța plătește pentru aceste reveniri voluntare (...). Este o politică bună sau una proastă? Este un teren pe care nu vreau să mă exprim", a spus Blaga.
Câteva sute de romi au fost repatriați în România și Bulgaria după înăsprirea politicii de securitate a guvernului francez, care a atras numeroase critici pe plan intern și internațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6868 secunde