A doua ediție a concursului "Fantezie și culoare", marcată de dezinteresul cadrelor didactice

1013
A doua ediție a concursului
Sâmbătă, 16 ianuarie, la Palatul Copiilor din Constanța a avut loc ultima etapă a celei de-a doua ediții a Concursului de creație plastică intitulat "Fantezie și culoare". Competiția, în viziunea inițiatorilor, și-a dorit să pună în valoare imaginația și măiestria preșcolarilor aflați la vârsta la care desenul și pictura sunt principalele lor preocupări. Din păcate, spre deosebire de prima ediție, când interesul tuturor a fost impresionant, de data aceasta organizatorii au rămas dezamăgiți. E posibil să fie și aceasta una dintre rezultantele stării de depreciere continuă pe care o traversează sistemul educațional de la începutul anului.
"La această ediție s-au înscris un număr mai mic de cadre didactice, față de anul trecut. Motivul? Să fie criza de vină sau starea de inerție în care ne aflăm... Mulțumesc colaboratorilor, participanților și comitetului de organizare pentru implicarea în derularea activității", a ținut să ne declare Elena Simiciuc, președintele Asociației educatoarelor și institutorilor din grădinițele constănțene, organizatorul evenimentului.
Tema era una cât se poate de generoasă - "Feeria sărbătorilor de iarnă", iar implicarea cadrelor didactice era una minimă: să selecteze lucrările micuților și să le panoteze.
Comisia de jurizare a fost formată din: Niță Manolescu, profesor metodist Inspectoratul Școlar Județean,  prof. Gabriela Moise, prof. Cristina Panait, prof. Felicia Grosu, ambele de la Palatul Copiilor, Vasilica Pop, președinte Asociația Artiștilor Plastici "Amfora", Nicu Grigoraș și Marcel Tudor, vicepreședinți ai aceleiași asociații, Liviu Pinelis și Gheorghe Caraiman, membrii. S-au stabilit 40 de câștigători, dar pentru că spațiul tipografic nu ne permite, îi vom da publicității pe "premianți": la secțiunea Desen (vârsta 4-5 ani), Premiul I - Rareș Moise, de la Grădinița 45 Constanța, iar la Pictură, aceeași categorie de vârstă Premiul I - Ana-Maria Plăcinta, de la Grădinița "Mugurel" Constanța. La secțiunea de vârstă 6-7 ani, la Desen premiul I a fost obținut de Lorena Rusu, de la Grădinița "Lumea poveștilor" Constanța, iar la Pictură, Alessia Negoi, de la Grădinița "Mugurel" Constanța.
Editura ErcPress a oferit câștigătorilor premiului I câte o carte și un calendar, iar celorlalți câștigători câte un calendar. Expoziția a fost vizitată și apreciată de copiii, părinți și alte persoane care se aflau la Palatul Copiilor în acel moment.
Lucrările vor rămâne expuse încă o săptămână, pentru a delecta privirea și sufletul celor care nu au avut timpul necesar  să participe la vernisaj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Eminescu - Luceafăr, eu - o mică stea"
Pagina a fost generata in 1.4645 secunde