A doua ediție a Festivalului Etnocultural Moș Nicolae

128
A doua ediție a Festivalului Etnocultural Moș Nicolae - festivaluletnocultural-1449079908.jpg

Articole de la același autor

Clubul Nautic Român organizează sâmbătă, 5 decembrie, și duminică, 6 decembrie, a doua ediție a Festivalului etnocultural Moș Nicolae, programat a se desfășura pe parcursul a două zile.


Sâmbătă, la Colegiul Național "Mihai Eminescu", va lua startul cea de-a II-a ediție a Regatei virtuale Moș Nicolae. Competiția se va desfășura pe simulatorul de navigație cu vele găzduit permanent în sala Laboratorului de informatică. În aceeași zi, în sala de sport a Colegiului Național "Mihai Eminescu" veliștii își vor proba calitățile atletice, abilitățile fizice, manualitatea și îndemânarea marinărească, în cadrul unui mic campionat de jocuri marinărești. Duminică, 6 decembrie, serbarea se mută la Techirghiol, unde este așteptat Moș Nicolae pentru inaugurarea expoziției culinare tema-tice cu rețete specifice marinărești și pentru masa festivă de Moș Nicolae. 


Festivalul etnocultural este gândit ca o sărbătoare de familie, modelul fiind preluat de la festivitățile tradiționale organizate în comunitățile riverane din toată lumea, acolo unde Sfântul Nicolae este celebrat ca ocrotitor al marinarilor, pescarilor și copiilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Spectacol interactiv pentru prichindei
Pagina a fost generata in 0.6466 secunde