Spectacole nemaivăzute în România, pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

379
Spectacole nemaivăzute în România, pe scena Teatrului

Articole de la același autor

Cea de-a treia săptămână a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ce se desfășoară la Teatrul "Oleg Danovski" până pe 29 noiembrie, se încheie cu trei invitații adresate constănțenilor la tot atâtea evenimente artistice inedite, ce au deopotrivă în distribuția lor și soliști de operă, dar și balerini.

De altfel, una dintre reprezentațiile de excepție, marca Horațiu Cherecheș, s-a consumat vineri, când spectatorii au aplaudat îndelung premiera "Enesciana", un spectacol inedit, modern, cu o regie simplă, dar spectaculoasă, un melanj de coregrafie și lumini nemaivăzut în Constanța, poate chiar în România.

Sâmbătă, începând cu ora 18.30, constănțenii sunt invitați să ia loc în fotoliile aceluiași teatru pentru a fi părtașii unui nou eveniment cultural deosebit.

Prima parte, intitulată "Cinema Paradiso", se va desfășura pe muzica semnată de Astor Piazzolla, în regia lui Marcel Stănciucu. Își vor da concursul actrița Anca Sigartău, Simonida Luțescu și tenorul Andrei Lazăr din București, împreună cu balerinii Alina Mihai și Alin Radu de la Opera Națională Română din Timișoara, Cristian Balaș, Andreea Ștefănescu, Mădălina Florescu, Mihaela Vâlcea și Pavel Zurca.

"Cinema Paradiso" propune o selecție a celor mai frumoase pagini din creația lui Astor Piazzolla, cuprinzând melodii argentiniene reliefate prin dans și poezie.

În partea a doua a serii de sâmbătă, în cadrul spectacolului "Printre stele", constănțenii o pot urmări pe artista Alina Mavrodin.

Duminică, 15 noiembrie, tot de la ora 18,30, este programată în agenda festivalului opera verdiană "Aida", având drept soliști pe Akiko Hayakawa (Japonia), Răzvan Săraru, Hermine May (Germania), Ștefan Ignat (București), Orest Pâslariu (București), Constantin Acsinte, Elena Rotari, Iulian Bratu. Dirijor Koichi Inoue, din Japonia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Razna prin povești",  la Teatrul de Stat
Miercuri, 11 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "I’ve got the Power", la Harlequin
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Alba ca Zăpada", la Teatrul pentru copii
Pagina a fost generata in 0.458 secunde