A încetat din viață un cunoscut regizor constănțean

474
A încetat din viață un cunoscut regizor constănțean - aincetatdinviata-1386781639.jpg

Articole recomandate

Doliu în cultura constănțeană după ce regizorul artistic Ion Drugan a încetat din viață. Ion Drugan a avut o contribuție covârșitoare la afirmarea teatrului constănțean în primul său deceniu de existență.

Între 1952-1959 (an în care s-a mutat la Teatrul Liric), Ion Drugan a montat nu mai puțin de 15 premiere: drame, comedii, feeri, piese polițiste. Spectatorii își amintesc de spec-tacolele "Titanic vals", "Povestea unei iubiri", "Nota zero la purtare", "Înșir’te mărgărite" ș.a. avându-i în distribuție pe bătrânii lei ai teatrului Mania Antonova și Constantin Mortun față în față cu tinerii actori de atunci, cei care aveau să devină mai apoi - pentru câteva decenii - nucleul puternic de talente pe care s-au sprijinit succesul și faima acestui teatru: Zoe Caraman, Marcela Sasu, Emil Sasu, Valentin Bucur, Longin Mărtoiu și alții.

Spectacolele lui aveau o mare acuratețe și respirau toate, un aer cald de umanitate care se revărsau tonifiant din tot ansamblul ele-mentelor constitutive. Cele mai impunătoare spectacole le-a montat la Teatrul Liric, unde numele său va rămâne pe veci legat mai ales de operetă, gen atât de greu. Au fost spectacole pe care presa de specialitate le-a elogiat, iar publicul (român și din străinătate, fiindcă vara erau prezentate în fața turiștilor și în limba germană) le-a aplaudat.

A realizat și multe spectacole de revistă, avându-i în distribuție pe Jean Constantin, Gelu Manolache, Fritz Braun s.a.

Om de o deosebită sensibilitate, noblețe și bunătate, aducea armonie în colectiv.

Colectivul Teatrului de Stat îi va purta mereu în suflet amintirea! Să-i fie somnul lin! Dumnezeu să-l odihnească!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Monden : Actrița Kate Williamson a decedat
Vineri, 06 Decembrie 2013
Stire din Actual : A murit NELSON MANDELA
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Sport : A murit tatăl lui Steffi Graf
Pagina a fost generata in 0.5758 secunde