X

A murit Andrei Ionescu, soțul actriței Ileana Stana – Ionescu

251
A murit Andrei Ionescu, soțul actriței Ileana Stana – Ionescu - 46851582211053567244794371473925-1732699483.jpg

Articole de la același autor

Actorul Andrei Ionescu, soțul marii actrițe Ileana Stana-Ionescu s-a stins miercuri, 27 noiembrie, din viață. Anunțul a fost făcut de actrița Monica Davidescu.

Monica Davidescu, cea care a anunțat moartea actorului, a transmis un mesaj emoționant pe rețelele sociale:

„Drum lin prin univers, Domn Andrei! Sper să te întâlnești cu sufletul pereche, Ileana Stana! Domnul să vă odihnească pe amândoi! Condoleanțe fiului, Andre!", transmite actrița.

Pierderea Ilenei Stana-Ionescu în iunie anul acesta a fost o lovitură grea pentru Andrei Ionescu, dar dragostea lor a rămas o inspirație pentru toți cei care i-au cunoscut. Acum, cei doi se regăsesc într-un alt univers, continuând poate acea poveste de iubire care a învins timpul și provocările vieții. 

Cei doi au format un cuplu impresionant prin devotamentul lor dar și în plan profesional. Cu toate acestea, Andrei mărturisea într-un interviu că nu a fost atras de Ileana la prima întâlnire.

Andrei Ionescu s-a născut pe 17 decembrie 1927 la Ploiești. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1955.  În același an, debutează pe scena Teatrului de Stat din  Reşiţa, unde, vreme de 4  ani, joacă primele  roluri din cariera  sa. În continuare, din 1959 și până în 1966 conturează roluri diferite pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamț (peste 20 de personaje). Joacă și pe scena Teatrului Dramatic Bacovia din Bacău, unde i se încredințează alte 12 roluri. La Teatrul Național din București vine în 1971 și nu mai părăsește scena până la vârsta pensionării. A jucat în spectacole de mare succes, alături de unii dinte cei mai mari actori, și sub bagheta unor  regizori de  renume,  în piese precum: Danton de Camil Petrescu, A treia țeapă de Marin Sorescu, Oameni și șoareci de J. Steinbeck, Peripețiile bravului soldat Sweik de J. Hasek, Richard al III-lea de W. Shakespeare, Infernalul mecanism de Cocteau, Caligula de Albert Camus, Romulus cel Mare de Friedrich Dürrenmatt , Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman, Vassa Jeleznova de Gorki, ultimul rol fiind în Numele trandafirului de Umbeto Eco, pe care l-a interpretat   din 1998 până în  2001.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2428 secunde