A murit Aurel Manolache, fondatorul Teatrului "Fantasio"

1212
A murit Aurel Manolache, fondatorul Teatrului
Compozitorul Aurel Manolache a murit, marți, în urma unui infarct, în timp ce se afla la Galați, orașul său natal.
Aurel Manolache a fost un susținător fervent al valorilor culturale românești. Pe unele le-a creat, iar pe altele le-a conservat și le-a promovat.
A preluat secția de estradă după ce aceasta s-a desprins de Teatrul de Stat Constanța, botezând-o "Fantasio", instituție pe care a condus-o în două mandate: 1969-1989 și 2002-2004. Un excelent compozitor și dirijor, Aurel Manolache a făcut cunoscute, prin cântecele sale, numele unor interpreți români precum Margareta Pâslaru sau Dan Spătaru.
Gândurile sale s-au îndreptat întotdeauna spre orașul natal, unde a înființat Teatrul de Estradă "Nae Leonard", pe care l-a condus între anii 1954 și 1956, contribuțiile sale privind cultura gălățeană aducându-i titlul de cetățean de onoare al orașului.
În 1981 a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural, titlu care i-a completat palmaresul premiilor obținute la Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia.
În 2001, Aurel Manolache a inițiat Festivalul Mamaia Copiilor, împreună cu Dumitru Lupu, un alt compozitor cunoscut al orașului. A fost motorul principal al evenimentului, la care ținea foarte mult, dându-le ocazia tinerilor să se afirme în plan muzical. Neobosit și dispus să lupte pentru cultura constănțeană, a trecut peste toate piedicile din partea autorităților locale, iar dragostea pentru VALOARE l-a plasat în rândul celor mai activi și dedicați oameni ai cetății.
Aurel Manolache va fi înmormântat sâmbătă, 13 martie, ora 13, la Galați, acolo unde compozitorul a dorit să rămână pentru eternitate, alături de părinții săi.
Dumnezeu să-l odihnească!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4821 secunde