A murit cel mai mare matematician român

308
A murit cel mai mare matematician român - solomonmarcus-1458206745.jpg

Articole de la același autor

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Române, a murit astăzi, la vârsta de 91 de ani, a confirmat pentru Hotnews.ro academicianul Viorel Barbu. 
Solomon Marcus era internat la Spitalul Fundeni, unde fusese transferat zilele trecute de la Spitalul Elias.
Solomon Marcus s-a născut la 1 martie 1925, la Bacău, părinții săi fiind croitori. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București, obținând ulterior titlurile științifice de doctor în matematică și doctor docent.
După absolvirea facultății, Solomon Marcus a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Este autorul a numeroase studii interdisciplinare, de cărți ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale, potrivit Wikipedia.
Cărțile sale au fost traduse în multe țări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România, traduse în mai multe limbi din Europa și nu numai și aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate. 
Opera sa a fost citată de peste 1.000 de autori. 
Din 1993, Solomon Marcus a devenit membru corespondent al Academiei Române, iar din 2001 era membru titular al Academiei Romăne.
În ultimele luni de viață, Solomon Marcus a făcut parte din grupul de experți numit de ministrul Educației, Adrian Curaj, să coordoneze "elaborarea arhitecturii curriculare" pentru învățământul preuniversitar. Solomon Marcus a criticat, în câteva interviuri, actualul sistem de învățământ din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0998 secunde